Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 11 gündür Tekel, Konak ve Mescit mahallelerine yönelik devam eden polis ablukasını kıran ve mahallelere giren kitleye polis silahlarla saldırdı. Diyarbakır Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çok sayıda HDP'li vekil ve sivil toplum örgütü temsilcisinin de aralarında bulunduğu kitle, Konak Mahallesi'ne yürüyüş düzenledi. Polis ablukasını kıran ve Lise Caddesi üzerinden Konak Mahallesi'ne giren kitleye, özel harekat timleri ve askerler silahla ateş açtı.

1'İ AĞIR ÇOK SAYIDA YARALI

Ardından mahalleye giren onlarca polis kitleye cop, gaz bombası ve silahlarla saldırdı. Polis aralarında HDP'li vekillerin, engelli yurttaşların, yaşlıların ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişiyi darp ederken, çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı. Polislerin özellikle HDP'li vekilleri hedef aldığı görülürken, yapılan silahlı tarama sonucu Üstün Güneş adlı yurttaş kalbinin alt kısmına aldığı kurşunla ağır yaralandı.

Güneş, saldırılar altında hastaneye kaldırılırken, yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ayrıca kitleye saldırı yapılan bölgeye doğru yürüyüşe geçen yüzlerce avukata da polis, Diyarbakır Caddesi üzerinde TOMA'larla saldırdı. 

İşte o görüntüler:

www.demokrathaber.net/silvan-da-hdp-heyetine-ates-acildi-video,203.html