Silvan’da sokağa çıkma yasağının 9. gününde Tekel, Konak ve Mescit mahallelerine hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Sokağa çıkma yasağının 9. gününe girdiği Silvan’ın Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde helikopterden hava saldırısı düzenlendiği belirtilirken, saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırın yoğun olarak Azizoğlu Meydanı’na yapıldığı belirtildi.

DİHA’nın haberine göre ayrıca özel harekat polislerinin zırhlı araçların megafonundan ve camilerden “Mahalleyi boşaltın yoksa hepinizi tararız” anonslarını geçmeye devam ediyor.

HDP HEYETİ İLE İRTİBAT KESİLDİ

Elektrik ve su sıkıntıları yaşanan, telefon ve internet erişimi sağlanamayan ilçeye aralarında milletvekillerinin de bulunduğu bir HDP heyeti dün girmeyi başarmıştı. Heyette bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, dün sokağa çıkma yasağının bulunduğu bölgeye 3 HDP milletvekilinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin canlı kalkan olarak girdiğini ve o bölgede yaşayan herkesin hayatından endişe ettiklerini söyledi. Uca, "Başlatılan operasyon ile oradaki halk ve arkadaşlarımız ile irtibatımız kesildi, katliam tehlikesi ile karşı karşıyalar. Operasyonun durdurulması gerekir" diye konuştu.