Sokağa çıkma yasağının 7'nci gününe girdiği Silvan'da halkın, özel harekat timlerinin top atışı ve ağır silahlı saldırılarına karşı direniyor. Evlerini terk etmemek de kararlı olan yurttaşlar, "Saldırıları hep birlikte kırabiliriz" diyerek, direnişlerine ses ve destek verilmesini istiyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 4 kişinin öldürüldüğü ve çok sayıda yurttaşın yaralandığı sokağa çıkma yasağı  7'nci gününe girdi.  2 Kasım'da dedesinin evine giderken öldürülen  Müslüm Tayar'ın ardından sabah saatlerinde Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte Sertip Polat, Engin Gezici ve İsmet Gezici öldürüldü.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede direniş de devam ediyor. Tüm saldırılara rağmen evlerinden ve sokaklardan ayrılmayan yurttaşlar, her geçen gün saldırılarını tırmandıran özel harekat timlerinin mahallere girmesine izin vermiyor. Silvan'ın yasak ilan edilmeyen mahallerinde halk ise, katliam ve saldırılara karşı direnişini sürdürürken, 7'den 77'ye herkes yasağın bir an önce bitmesini istiyor.

'DİRENİŞİMİZE SES VERİN'

Yasaklı mahallerde tükenen gıdalar nedeniyle zor anlar yaşayan yurttaşlar evini ve aşını ortaklaştırıyor. Emniyet ve kaymakamlık tarafından ekmek ve yiyeceklerin mahallelere götürülmesi engellenirken, yurttaşlar saldırı altındaki mahallelerden kendi imkânlarıyla bir şekilde çıkarak, gerekli yiyecekleri alıp yine kurşun ve top atışları altında evlerine geri dönüyor. Kısa süreliğine mahalleden çıkarak ateş altında çocuklarına götürdükleri yiyecekleri yurttaşlar mahallenin diğer sakinleriyle ortaklaştırıyor. Büyük bir dayanışma içinde olan yurttaşlar, "Bütün çocuklarımızla, ailemizle evimizde ölsek dahi direnmekten vazgeçmeyeceğiz ve evlerimizi terk etmeyeceğiz" diyor. "Saldırıları hep birlikte kırabiliriz" diyen yurttaşlar, direnişlerine ses ve destek verilmesini istiyor.

HALK SESİNİ DUYURMAK İÇİN ÇABALIYOR

Gece gündüz patlama ve silah seslerinin eksik olmadığı ilçede çekmeyen şebekeler nedeniyle yakınlarına ulaşamayan yurttaşlar, ilçenin yüksek yerlerine çıkarak şebeke arıyor. Yine ilçe genelinde saldırılara karşı direnen yurttaşlar, seslerini duyurmak için gazetecilerin ulaşamadığı yerlerde telefonlarıyla görüntü ve fotoğraf çekip basına ulaştırması ise dikkat çekiyor.

Yoğun patlama sesleri mahallelerden yükselirken, hastane önüne Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans getirildiği ve ilçe semalarında helikopter hareketliliği yaşandığı görüldü. (DİHA)