Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, Silvan Belediyesi Eşbaşkan Vekili Zuhal Tekiner mahallelerin bombalandığını bildirdi. İlçede bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise “Askeri darbe günleri gibi, sokaklarda polislerin yanı sıra askeri tanklar da var,” dedi.

Silvan’da Mescit, Tekel ve Konak mahallelerindeki sokağa çıkma yasağı 7. gününde devam ediyor.

İMC’de yer alaan habere göre, elektrik, su, internet ve telefon hatlarının kesik olduğu ilçede, yaralılar ve hastalar hastanelere kaldırılamıyor.

Silvan’daki seçilmişler, kentteki durumu Fırat Haber Ajansı’na aktardı. Silvan Belediyesi Eşbaşkan Vekili Zuhal Tekiner, sabah saatlerinde Mescit ve Tekel mahallelerine çok yoğun saldırının başladığını söyledi. Tekiner, “İki mahalle rastgele bombalanıyor. Mahallelerin üzerinde helikopterler uçuyor. İçeriden bilgi alamıyoruz. Mahallelerde neler olduğunu bilmiyoruz. Ancak atılan bombalardan gökyüzüne tozlar yükseliyor. Evlerin yıkıldığını tahmin ediyoruz,” dedi.

YİĞİTALP: SOKAKLARDA ASKERİ TANKLAR VAR

İki gündür Silvan’da bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise kentin bir haftadır saldırı altında olduğunu belirterek, halkın en temel insani ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını kaydetti.

Diyarbakır Caddesi’nde askeri tankların konuşlandırıldığına dikkat çeken Yiğitalp, “Askeri darbe günleri gibi, sokaklarda polislerin yanı sıra askeri tanklar da var,” diye konuştu.

“Devletin şiddeti burada artık olağan hale getirildi” diyen Yiğitalp, “Silvan için herkesin kamuoyu oluşturması gerekiyor. 7 gündür mahalleye girmeye çalışıyorlar. Eğer girebilirlerse, büyük bir katliam yapabililirler. Buna engel olmak için Silvan’daki devlet şiddetini görün, halkın sesini duyun,” dedi.

Yiğitalp, “Kürt halkı, 1 Kasım’da iradesine sahip çıktı. Silvan halkı da. Şimdi bu nedenle ayrıca cezalandırılmak isteniyor. Ancak Kürt halkı, 4 kuşaktır direniyor. AKP, bu gerçeği gözden kaçırıyor,” diye konuştu.