Diyarbakır Valiliği tarafından bu sabah Silvan'a bağlı 13 köy ve mezrayı kapsayan "sokağa çıkma yasağı"nın kapsamı genişletildi. 

Yasakla birlikte 20'den fazla köy ve mezraya giriş çıkışlar yasaklanırken, yasakla birlikte askeri operasyon başlatıldı. 

DİHA'nın haberine göre; yasağın hemen ardından Düzalan köyü yakınlarından silah seslerinin yükseldiği öğrenildi.

Yerel kaynaklar, yasak başlamadan önce Diyarbakır ve Batman'dan askerlerin onlarca zırhlı araçla bölgeye getirilip konuşlandırıldığını ve bazı köylerde ev baskınlarının yapıldığını bildirdi.

Dün akşam saatlerinde başlayan operasyonlara yüzlerce asker, onlarca askeri zırhlı araç katılırken, çevre köylerdeki bazı korucuların da operasyonda yer aldığı öğrenildi. 

Heron hareketliliğinin yaşandığı bölgede bazı köylerde elektrik ve telefon şebekeleri kesilmiş durumda. 

YASAK GENİŞLETİLDİ

Valilik tarafından ikinci açıklamada şunlar ifade edildi: “Silvan İlçesine bağlı olan; Ormandışı, Babakaya, Çatak, Kayadere, Gürpınar, Arıköy, Taşpınar, Çiğdemli, Demirkuyu, Kazandağı, Bahçe, Eskiocak, Çatakköprü köyleri)] bölgelerinde 14 Temmuz 2016 saat:04.00’ dan itibaren sokağa çıkma ve giriş çıkış yasaklanmış olup, bu köylere ilaveten operasyon bölgesi kapsamında kalan [(Silvan İlçesine bağlı olan; Düzalan, Adak ve Üçkardeş köyleri)] bölgelere sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat:07.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma ve bu bölgelere giriş çıkışlar yasaklanmıştır.”