Diyarbakır Silvan Belediyesi Eş Baskanı Yüksel Bodakçi ile birlikte 7 kişi hakkında özyönetim ilan ettikleri gerekçesiyle açılan davanın duruşması 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan Bodakçi ile Elazığ E Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan Hayati Cesur ve İsa Yanık SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı.

Duruşmayı, Kayapınar Belediye Eş Başkanı Fatma Arşimet, Silvan Belediye Eş Başkan Vekili Zuhal Tekiner, Sur Belediyesi Eş Başkanları Seyid Narin ve Fatma Şık Barut da izledi.

Duruşmada savcı, 3 kişinin tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Sanıkların avukatı Servet Özen ile Mehmet Emin Aktar tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, delillerin toplanmasını göz önünde bulundurarak Silvan Belediye Eş Başkanı Yüksel Bodakçi ile Hayati Cesur ve İsa Yanık’ın tahliyesine karar vererek duruşmayı 10 Mayıs’a erteledi.

Silvan ilçesinde özyönetim açıklaması yaptıkları gerekçesiyle Belediye Eş Başkanları Yüksel Bodakçi ve Melikşah Teke, DBP İlçe Eş Başkanları Barış Gülenyüzlü ve Aynur Sümer ile Hayati Cesur, İsa Yanık ve Ayser Yapıcı hakkında “Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.