Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün sabaha karşı polisin onlarca zırhlı araç eşliğinde Zap Mahallesi'ne 'hendek operasyonu' yapmak istemesiyle başlayan ve 1'i çocuk 3 kişinin öldürüldüğü olaylarda yaşamını yitirenler, onbinlerce kişinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

DİHA'nın haberine göre Mehmet Hıdır Tamboğa (17), Hamdin Ulaş (58) ve Kamuran Bilin'in (27) cenazeleri Silopi Devlet Hastanesi'nde dün gece yapılan otopsinin ardından sabah saatlerinde cenazeler hastaneden alındı.

Sabahın erken saatlerinde hastane önünde toplananlar tarafından alınan cenazeler, Mekke Camii'ne getirildi. Burada dini vecibeleri yerine getirildikten sonra cenazeyi omuzlayan yurttaşlar, Şehitlik Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti ve burada tören düzenledi.

Törende konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, AK Parti’nin Kürt halkını katlederek 7 Haziran’ın intikamını almaya çalıştığını ancak halkın da katliam politikalarına karşı ayakta olmaya devam edeceğini belirterek “Hiçbir zaman teslim olmayan bu halk, AKP iktidarına da direnerek kaybettirecektir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Tamboğa, Ulaş ve Bilin’in cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.

Yaşamını yitirenlerin aileleri 3 gün boyunca taziyeleri Yenişehir Mahallesi’ndeki Mekke Camii’nde kabul edecek.