Şırnak'ın Silopi ilçesinde özel harekat polisleri tarafından vurularak yaralanan 16 yaşındaki E.U. isimli çocuk, kaldırıldığı Silopi Devlet Hastanesinde işkenceye maruz kaldı. Askerlerin Türk bayrağını gösterip, ‘Bunu tanıyor musun’ diyerek darbettiği çocuk, “Daha sonra askerler ağzıma tükürerek, işkence yaptı” dedi.


Sokağa çıkma yasağının ve asker polis saldırısının 25. günü geride bıraktığı Silopi’de halka işkence yapılıyor.

Evrensel gazetesinin haberine göre, askerlerin açtığı ateşle yaralanan 16 yaşındaki E.U. karargaha dönüştürülen Silopi Devlet Hastanesinde işkence gördüğünü söyledi. Saatlerce işkenceye maruz kaldığını belirten Uçar, askerin işkence sırasında Türk bayrağını gösterip ‘Bunu tanıyor musun’ dediğini ve ağzına tükürdüklerini söyledi.

Bir arkadaşıyla Barbaros Mahallesi’nden Yeşiltepe Mahallesi’ndeki annesinin yanına gitmek istediği sırada vurulan E.U. polisin taradığını, kendisinin bacağından yaralandığını saldırı sırasında kaçan arkadaşının sağlık durumu hakkında ise bilgisi olmadığını söyledi. Daha sonra askerlerce gözaltına alındığını ve Silopi Devlet Hastanesine götürüldüğünü anlatan E.U. “Hastaneye götürürken işkence yapıyorlardı. İçlerinden biri ağzıma tükürdü. Yaralı ayağımı kaldırıp yere bırakıyorlardı. Defalarca tekrarladılar. Defalarca başıma vurdular” dedi.

İşkencenin hastanede de sürdüğünü belirten E.U. işkenceci askerin Türk bayrağını gösterip ‘Bunu tanıyor musun’ diye sorarak, kendisini darbettiğini söyledi. Uçar, “Bayrağı gösterip bu ne biliyor musun, bunu tanıyor musun diye soruyordu. Beni buraya getirmek üzere ambulansa bindirdiklerinde de ‘kelime-i şehadet getir’ diyorlardı” dedi. Daha sonra Şırnak Devlet Hastanesine sevk edilen E.U. Silopi oraya da yaralı bir kadın getirildiğini ve aynı işkencenin ona da yapıldığını söyledi.