Şırnak'ın Silopi ilçesinde incelemelerde bulunan HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Edip Berk ile DTK Sağlık Meclisi üyeleri Dr. Ramazan Bülbül, Dr. İbrahim Halil Mert ile SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Selma Atabey, Diyarbakır'a döndü. Heyet, DTK binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Silopililerin yüzleri maskeli polislerce rastgele tarandığını söyledi. Keskin nişancıların da yüksek binalara yerleştirildiğini ifade eden Beştaş, polis kurşunuyla öldürülen 3 kişinin bazı basın yayın organlarında çıktığı gibi 'YDG-H üyesi' olmadığını ifade etti. Öldürülenlerin sağlık çalışanı, itfaiyeci ve normal vatandaş olduğunu vurgulayan Beştaş, hastaneye ilk olarak polislerin götürüldüğünü ve bunun üzerine hastanenin polislerce ablukaya alındığını belirtti.

Polislerin yaralıların hastaneye ulaşmasını engellediğini söyleyen Beştaş, hastanede görev yapan doktorların polislerce öldürülmekle tehdit edildiğini söyledi.

Gözaltına alınan 9 kişinin de yaralıları taşıyanlar olduğunu belirten Beştaş, gözaltındakilere işkence edildiğini ve işkence yerlerinin avukatlarca fotoğraflandığını söyledi.

Beştaş, Silopi'deki karşılaştıkları fotoğrafın, bir toplu katliamın amaçlandığını gözler önüne serdiğini savunarak, "Silopi'de o atmosferde yüzlerce sivilin ölmemiş olmaması tamamen şans eseridir. Çünkü polis bir toplu katliam peşindedir" dedi.