İstanbul Bakırköy Başsavcılığı, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları’ndaki bir hükümlünün, korona virüsü nedeniyle öldüğünü açıkladı. Savcılığın açıklamasına göre cezaevinde virüs tespit edilen hükümlü ve tutuklu sayısı 82’ye yükseldi.

Bakırköy Başsavcılığı’nın açıklamasında şöyle dendi:

“8 Mayıs 2020 tarihinde yapılan basın açıklamasında; koronavirüs belirtileri gözlemlenen tutuklu/hükümlülere Covid-19 testi uygulandığı, testleri pozitif çıkan 44 tutuklu/hükümlünün tedavilerinin devam ettiği kamuoyuna duyurulmuştu. Bu tarihten itibaren kurumda, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde rutin aralıklarla filyasyon çalışması yapılmıştır. Bugün itibariyle Silivri 7 Nolu L Tipi Cezaevinde 47, Silivri 8 Nolu L Tipi Cezaevinde 35 olmak üzere, COVİD-19 vaka sayısı 82’dir.”

“Hayatını kaybeden hükümlünün tüberküloz, verem gibi kronik akciğer hastalıkları bulunduğu ve 7 Mayıs’ta sağlık kurumuna sevk edildiği belirtilen açıklama şöyle devam etti: “Aynı tarihte Covid-19 testinin negatif olduğu anlaşılmış olup tedavi sürecinde testi pozitife dönmüş ve hastanede yoğun bakımdaki tedavisi devam ettiği sırada, 21 Mayıs 2020 tarihinde saat 17.45’te hayatını kaybetmiştir. Tedavi süreci devam eden 82 tutuklu/hükümlünün genel sağlık durumları iyidir. Bu kişilerden hiçbir semptom göstermeyen 72 tutuklu/hükümlü doktor kontrolünde kendilerine ayrılan izole bir bölümde, 10’u da sağlık kurumlarında tedavi edilmektedir. Aileleri, tedavi süreçleri hakkında bilgilendirilmiştir.” 

Kaynak: Gazete Duvar