Notus Eğitim Hizmetleri, Silifke'de bir koyu 29 seneliğine kiraladı. Karara tepki gösteren Atıcı ' harem-selamlık plaj' yapılacak' dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Silifke’de 190 dönümlük ‘doğa harikası’ olarak tanımlanan koya, ‘harem-selamlık plajlar’ yapılacağını söyledi. Daha önce soru önergesiyle TBMM’ye taşıdığı yerde inceleme yapan Atıcı, kesilen ağaçlara da tepki gösterdi. İhaleyi kazanan firma ise 2 ayrı plaj konusunda ‘Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz’ ifadesini kullandı.

Yeşilovacık Mahallesi’ndeki doğal güzelliklerin hem deniz, hem ormanın talan edildiğini ileri süren Atıcı, “Çam ormanlarının denizle buluştuğu ve iki doğal koyun iç içe olduğu bu güzellikler son günlerde iş makinelerinin esareti altında kalmıştır. Orman alanında 3’er katlı en az 30 villa yapılacak. Ruhsat verilmediği halde inşaat faaliyetlerinin başlamıştır” dedi.

ALANDA İNCELEME YAPTI 

TBMM’ye taşıdığı olaya konu olan koya girerek incelemelerde bulunup açıklama yapan Atıcı “Burası ormanlık bir alan bir özel şirkete bakanlığın verdiği bilgiye göre 29 yıllığına kiraya verilmiş. Buraya 3 katlı 30 villa yapılacak. Burası Türkiye ve dünyanın en güzel en bakir koylarından bir tanesidir. Bu koyun sağı ve solu ayrı plaj olarak değerlendirilebilir. Bu villaların yapılması için de bu yollarında açılabilmesi içinde birçok ağaç kesilmiş ve kesilecek” açıklamalarında bulundu.

‘VİLLA DEĞİL, KIR EVİ YAPILACAK’

Bu arada ihaleyi alan Notus Eğitim Hizmetleri Turizm A.Ş. yetkilisi Engin Yeniçeri de Atıcı’nın yanına gelerek bilgi verdi. Zaman zaman Atıcı ile tartışan Yeniçeri, “24 kişinin girdiği ihale sonucunda yıllık 170 bin TL bedel ile aldım. Bu ihale A tipi konaklamalı mesire yeri diye geçer. Sayın vekilimin bahsettiği villalar ormanın tanımı ile kır evi olarak geçer. Olduğu gibi halka açıktır. Ağaçların kesilmesi söz konusu değildir, sadece budama yapılmıştır” açıklamasında bulundu.