Hatay’daki yerel gazetelerden Antakya gazetesinin haberine göre;  Suriyeli muhalif olduğu iddia edilen ve taşıdığı silahı havlu ile örten bir kişi, bankamatikten para çekerken, bir gazete okuru tarafından görüntülendi.

Gazeteye ulaşan okur şöyle dedi:

"Fotoğrafları yaklaştırdığınızda silahı havlu ile örtülü olduğunu göreceksiniz bu fotoğrafları saat 14:30 sırasında çektim ve polise haber verdim, ancak akıbetinin ne olduğu konusunda bilgiye sahip değilim, şahıs kırık bir Türkçe ile bankanın güvenlik görevlisinden nasıl para çekeceği konusunda yardım alıyordu. Lütfen bu konu hakkında gerekenin yapılıp basına yansıtılmasını temenni ediyorum."

Sendika.Org’un arayıp ulaştığı Antakya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Yıldız,söz konusu haber hakkında kendilerini arayan Hatay Valiliği yetkililerinin haberin ‘gerçek dışı’ olduğunu ve haberdeki şahsın ‘Suriyeli muhalif’ olmadığını ‘dağda atış talimi yapan ve para çekmek için şehre gelen bir vatandaş’ olduğunu söylediklerini belirtti.



Odatv’de yayımlanan ve ‘Suriyeli muhalif’ olduğu iddia edilen kişi

DEFNE’DE ‘SİLAHLI MUHALİF GÖRÜLDÜ’ İDDİASI

7 Mayıs Çarşamba sabahı ise Hatay’ın Defne İlçesi’nde bulunan Sevgi Parkı yakınlarında, sabah erken saatlerde sırt çantasında silah taşıyan bir Suriyelinin görüldüğü ve polise ihbar edildiği söyleniyor.

Sevgi Parkı civarında bulunan esnaflardan aldığımız bilgilere göre, kimliği belirsiz bir kişi tarafından polise yapılan ihbar sonucu, 8 Mayıs günü bölgeye gelen terörle mücadele ekipleri çevrede bulunan esnafların güvenlik kamerası kayıtları incelediği ancak konu ile ilgili esnafa herhangi bir bilgi verilmediği belirtildi.

Hatay halkının ise kim olduğu belli olamayan bu silahlı kişilerin kent merkezine kadar girmiş olması ve bu konuda herhangi bir tedbirin alınmaması nedeniyle tedirginliği artıyor. (Sendika.Org)