Ankara 'ya giderken yolda uzun namlulu silahlarla saldırıya uğrayan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, olayın sonrasında siyah, plakasız ve içerisi görülmeyen bir arabanın kendilerini 5 kilometre takip ettiğini açıkladı.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre Düzgün, “Bir önümüze geçiyor bir arkamızdan takip ediyordu. Sonra kayboldu. Fotoğrafını çektik. Şikayet dilekçemizle birlikte savcılığa bu fotoğrafı da vereceğiz” dedi.

“Ülkemizi germek isteyen karanlık güçler var” diyen Düzgün şöyle devam etti: “Karanlık güçlerin aklına ilk olarak Alevi toplumu geliyor.

Ortak yaşam ve barış talep ediyoruz. Ama birileri bundan rahatsız. Olaylar sonrası kurumlarımızdan telefon geliyor. Sakinleştiriyoruz. Alevi evleri işaretleniyor, evlerin önüne bomba süsü verilmiş paketler bırakılarak toplumumuz gerilmek isteniyor.”

30 İLDE EVLER İŞARETLENDİ

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir de siyah, plakasız bir aracın saldırıdan sonra kendilerini takip ettiğini söyledi.

Demir, “ Türkiye 'de 2 yıldır 30 ilde Aleviler'in evleri işaretleniyor. İnsanlarımız kaygılandırılıyor. Toplumumuz huzursuz edilerek kaos ortamına çekilmek isteniyor” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun olay sonrasında kendilerini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini de belirten Demir, "Başbakan, Emniyet ve İçişleri Bakanlığı'na gerekli talimatları vereceğini söyledi. Bekliyoruz” ifadelerini kullandı."

'ALEVİLER SOKAĞA DÖKÜLMEK İSTENİYOR'


Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hortoğlu, Alevi dernek başkanlarının hedef alınmasının amacının Aleviler'in sokağa dökmesi olduğunu kaydetti. Aleviler'in 5060 yıldır benzer olaylarla karşılaştığını anlatan Hortoğlu şunları söyledi:

“Aleviler canlarını kaybetti, zaman zaman canlarını zor kurtardı. Provokatörler şunu bilmeli biz bu tür algı operasyonları ve provokasyonlarla sokağa dökülmeyiz. Kapılarımıza işaretler atılıyor, cemevlerini hedef alan eylemler tertip ediliyor. Sükuneti koruyacağız. Ancak tedirginiz. Hukuk devleti adı altında güven içinde yaşama arzumuz karşılanmıyor.”