Aracından ruhsatsız silahlar ve el bombası çıkan; kendisini gözaltına alan polisleri tehdit edince ikinci kez gözaltına alınıp tutuklanan Sadık Yıldırım tahliye edildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından polisleri tehdit eden ve yine sosyal medya hesaplarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski başbakanlardan Binali Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda polis amiriyle fotoğraflarını yayınlayan Sadık Yıldırım "Tahliye oldum, Ankara'dayım" ifadelerini kullandı.

Sadık Yıldırım'ın içinde bulunduğu lüks otomobil 2 Ağustos'ta İzmir Bornova’da yol kontrolü yapan polisler tarafından durduruldu. İçinde Ankara’da lüks bir restoran ve farklı işletmelerin sahibi olan Sadık Yıldırım oturuyordu. Polisin durdurduğu lüks aracın arkasında koruma olduklarını söyleyenlerin otomobilleri uzun bir sıra oldu.

Otomobilde yapılan aramada el bombası, uzun namlulu silahlar ve 50 gram uyuşturucu bulundu. Sadık Yıldırım, eli kelepçeli İzmir Bornova Emniyet Amirliği’ne götürülürken cep telefonundan fotoğrafını çekti.

Instagram hesabının hikayesinde bu fotoğrafın üzerine şöyle yazdı: “Kim aldırdı lan bizi. 18 kişi yol gidiyoruz diye çetemi olduk yani. 3 ruhsatsız silah, 3 ruhsatlı silah, 2 uzun namlulu 50 gr dalga lirika, bir tane el bombası. En fazla 1-2 saate çıkarım ben. İstediğiniz kadar uğraşın. Hadi bakalım."

Emniyet’te gözaltındayken Instagram paylaşımlarına devam eden Sadık Yıldırım dediği gibi neredeyse 2 saat içinde serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan sonra Bornova Emniyet Müdürlüğü’nün fotoğrafını çekti ve şu notla paylaştı: “Hadi bay bay kuzum, bay bay kuzum.”

Sadık Yıldırım ertesi gün, gözaltına alındığı sırada direndiği bir polis memurunun ismini avucunun içine yazıp “Bana haddimi bildirmeye çalışan hadsiz memur kardeşim. Şimdi yedim seni. Tolga A. Kalabalıkta yapılan artistliğin tenhada özrü kabul olmaz lan Tolga" diye yazdı ve sosyal medyadan yayınladı.

Tepkiler üzerine bir kez daha gözaltına alınan Sadık Yıldırım 6 Ağustos'ta tutuklandı, 11 gün içinde tahliye edildi. Sadık Yıldırım Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Tahliye oldum. Ankara'dayım. Soranlara sevenlere selam olsun" ifadesini kullandı.

Kaynak: Duvar