Şarkıcı Sıla Gençoğlu, kendisini darp ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu oyuncu Ahmet Kural'la uzlaşmayı reddetti.

Sanatçı Sıla Gençoğlu ve eski sevgilisi oyuncu Ahmet Kural arasındaki darp soruşturmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından Sıla'nın şikayeti üzerine açılan soruşturma dosyası, Uzlaştırma Bürosu'na gönderilerek, tarafların uzlaşıp uzlaşmadıklarını sorulmuştu. Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın aktardığına göre Gençoğlu'na götürülen uzlaşma teklifi reddedildi.

Uzlaşma formunda Kural tarafının uzlaşmayı kabul edip etmemesinin sonucu değiştiremeyeceği de vurgulandı. Bu sebeple formda, 'Uzlaşma teklif aşamasında kalmıştır' ifadesi kullanıldı. Böylece olay ile ilgili büyük bir gelişme yaşanmazsa iddianame düzenlenmesi neredeyse kesinleşmiş oldu.

Öte yandan Sıla'nın şiddet gördüğünü iddia ettiği zamandan 18 saat sonra çekildiği öne sürülen ve basında yer alan görüntülere ilişkin sanatçının avukatı Rezan Epözdemir'den yeni bir açıklama geldi. "Öncelikle bir hukukçunun henüz soruşturma dosyasına girmemiş olan, gerçekliği, içeriği belirli olmayan ve içeriğiyle oynanmış görüntüler üzerinden görülmekte olan soruşturma dosyasını ve komuoyunu yönlendirmeye çalışması hukuken ve fiilen kabul edilemez niteliktedir. Bu açıklama Türkiye'nin en önemli sorunlarından ve toplumun kanayan yaralarından olan 'kadına şiddet' sorununu magazinleştirme ve şiddeti meşrulaştırma çabasının en temel belirtilerindendir."

Bu arada Milliyet'in aktardığına göre Kural'la birkaç projede yer alan oyuncu Seda Bakan, darp iddialarının sorulması üzerine, "Olmaması gereken bir olaydı. Ahmet tamamen suçludur. Çok üzücü bir olay" ifadelerini kullandı.