İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinin Yeşilova mahallesi Tansel Caddesi Terzi Sokak üzerindeki bir binaya bugün sabaha karşı operasyon düzenleyen polisler, 18 yaşındaki Sıla Abalay öldürmüştü.

DHKP-C’ye karşı düzenlendiği belirtilen operasyonda Abalay’ın polis kurşunuyla hayatını kaybettiği ev, savcılık tarafından mühürlenmişti.

Gazete Karınca’dan Pelin Özkaptan’ın haberine göre, mühür uygulamasının ‘bir ilk’ olduğunu söyleyen avukatlar inceleme yapamıyorlar.

Abalay’ın avukatları, “İnceleme yapıldıktan sonra ev sahiplerine teslim edilir, mühürlenmez” diyor.

‘HALKIN BİR ŞEYLERİ GÖRMESİNİ ENGELLİYORLAR’

Avukat  Oya Aslan, “Olay yerinde ne olmuş olursa olsun inceleme tamamlandıktan sonra mülkiyet sahibine teslim edilir” dedi.

Ceza Muhakemesi Kanunu’nda olay yeri incelemesinin ardından konutun mühürlenebileceğine ilişkin bir ibare yok. Şuan yaptıkları kanun dışı bir uygulama. Halkın bir şeyleri görmesini engelliyor olabilirler, delilleri karartarak.

Ev sahibi baba ve oğulun gözaltına alındığını, ev sahibinin eşinin ise şehir dışından yarın döneceğini söyleyen Aslan, onunla birlikte gerekli mercilere itirazlarını yapacaklarını söyledi.

BİR AY ÖNCE ‘SILA ABALAY VURULDU’ HABERİ

Öte yandan Aslan, yaklaşık 1 ay önce kendilerini arayan bir kişinin “Sıla Abalay vuruldu” deyip telefonunu kapattığını da söyledi.

Telefon üzerine bunu araştırdıklarını söyleyen Aslan, araştırmaları sonucunda böyle bir bilgiye ulaşamadıklarını da sözlerine ekledi.

Öte yandan Yeryüzü Kadınları, Abalay’ın polis tarafından öldürülmesini protesto etti.

Kadınlar, Kadıköy Marmaray üstgeçidine “Sıla Abalay’ı polis öldürdü, haberin var mı?” yazılı bir pankart astı.

CENAZESİ MEMLEKETİ ARDAHAN’A GÖNDERİLDİ

Abalay’ın cenazesi, Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesinin isteği üzerine memleketi Ardahan’a gönderildi.

İstanbul Küçükçekmece Yeşilova mahallesi Tansel caddesi Terzi sokak üzerindeki bir binaya polis tarafından düzenlenen ev baskını sonucunda, iddiaya göre polisle çatışmaya giren ve öldürülen 18 yaşındaki Sıla Abalay’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morgundan alındı.

Abalay’ın cenazesinin yarın son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.