HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, bir dönem silahlı örgüt yöneticiliğinden hapis yatan, eski bakan ve emniyet müdürü Mehmet Ağar’ın CHP’ye yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Şık, “Günümüzün yarısını CHP Belediyesinin İstanbul belediye şirketlerine yerleştirdiği militanları temizlemekle geçiyordu. Allah bize bir daha, bu tür bir CHP belediyesi dönemi yaşamayı nasip etmesin. Kabus gibi bir şeydi" diyen Ağar’la ilgili olarak kişisel Twitter hesabından “Cürüm işlemek için silahlı örgüt kurmak ve yönetmekten hüküm yemiş olan kişi konuşmuş” yorumunda bulundu.

Oğlu Tolga Ağar AKP’nin Elazığ milletvekili olan Mehmet Ağar, AKP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar'ın Sarıyer'de arkadaşlarıyla bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada İstanbul'a 1979'da geldiğini ve o dönemde CHP iktidarının yıkılarak ve Adalet Partisi'nin azınlık hükümetinin geldiğini ifade ederek şunları söylemişti:

"Biz buraya geldik, günde 15 adam öldürülüyor. Geldik, İstanbul Emniyetini teslim aldık. Nezarette 1 kişi vardı, o da sağcı. İstanbul Emniyet Müdürü olduğum dönemde benim o zaman işte son CHP Belediyesi burada iş başındaydı. Kabus gibiydi İstanbul. Belediye hizmetleri yapılmaması bir yana, bizim günümüzün yarısını CHP Belediyesinin İstanbul belediye şirketlerine yerleştirdiği militanları temizlemekle geçiyordu. Milletin, devletin kaynakları bankamatiklere, hiçbir iş güç yapmayan örgütlere kaynak aktarımıyla geçiyordu. Allah bize bir daha, bu tür bir CHP belediyesi dönemi yaşamayı nasip etmesin. Kabus gibi bir şeydi. Çöp temizliği yok, su yok, hizmet yok."