Zeynep Kuray’ın ANF’deki haberine göre Turan Yılmaz, şikayetçi olarak gittiği Kasımpaşa Polis Merkezi'nde bir sivil polis tarafından saldırıya uğradı.

Maruz kaldığı saldırıdan ötürü beyin kanaması geçiren ve halen tedavi gören Yılmaz Polis Merkezi hakkında suç duyurusunda bulunmasına rağmen 3 aydır dava açılmadığına dikkat çekti.

Yılmaz, kendisini darp eden polis cezalandırılana kadar bu işin peşini bırakmayacağını söyledi.

155’İ ARADIĞINA BİN PİŞMAN

Dizilerde konuk oyunculuk yaparak hayatını kazanan 32 yaşındaki Yılmaz 10 Ağustos tarihinde Şişhane otobüs durağında beklerken bıçaklı bir saldırgan tarafından gasp edildi.

155’i araması üzerine olay yerine gelen bir polis ekibi tarafından Polis Merkezi'ne götürüldüğünü belirten Yılmaz, yaşananları şöyle anlattı:

“Şikayetçi olmak için beklerken daha sonra isminin Mustafa olduğunu öğrendiğim bir sivil polis oraya neden geldiğimi sordu. ‘Şişhane gibi işlek bir yerde güpegündüz gasp mı olurmuş lan, ne yalan söylüyorsun’ diyerek sağ bacağımın kaval kemiğine bir tekme attı. Ne yapıyorsun dememe kalmadan, kolumdan tutup beni kameranın görmediği koridora çekti ve orada darp etmeye başladı. O esnada yanımıza gelen üniformalı bir polis de bana sinkaflı küfürler etti. Onu uyardığımda beni darp eden polis bu kez başımı duvara vurunca kendimi kaybettim.

Baygınlık geçirdiğimi gören aynı polis, şikayetimi almadan beni geldiğim ekiple bu kez Taksim Polis Merkez Amirliğine yönlendirdi. Orada şikayetimi dahi almayan polisler ‘Savcıya git’ diyerek beni başlarından savdılar. Baş ağrısından ayakta duramadığım için, 'Polis böyleyse savcı nasıldır kimbilir' diyerek eve dönmeye karar verdim.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUĞU HALDE ÜÇ AYDIR DAVA AÇILMADI

Baş ağrılarının giderek şiddetlenmesi ve kustuğunda ağzından kan gelmesi üzerine, Şişli Etfal Eğitim Hastanesine giden Yılmaz, orada yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiğini öğrendi. Acilen kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde 3 gün geçiren Yılmaz, rapor aldıktan sonra Çağlayan Adliyesi'nde polis merkezi hakkında suç duyurusunda bulundu. Ama 3 aydır şüpheli polis memuru hakkında bir türlü dava açılmadı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'ne de başvuran Yılmaz, baş ağrıları nedeniyle artık çalışamadığını, unutkanlık başladığını ve gürültüye tahammülü kalmadığını ifade ederek, “Beni bu duruma düşüren sivil polis cezalandırılana kadar bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.