Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 12 Eylül'den itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevine giren tutukluların sağlık sorunlarının ağırlaştığı öğrenildi.

 

Açlık grevine giren tutuklularla cezaevinde görüşen İHD avukatları Roja Arslan ve Yavuz Çelepkolu, açlık grevindeki tutukluların midelerinin, dün geceden itibaren sıvı kabul etmediğini belirtti.

 

'GECE ANİ BİR DURUMDA MÜDAHALE EDECEK DOKTOR YOK'

Sıvı alan tutukluların kustuğunu aktaran avukatlar, her gün saat 14.00 ve 15.00'te cezaevi doktorunun rutin kontrollerini yaptıktan sonra gittiğini aktararak, gece oluşabilecek ani bir sağlık problemi halinde müdahale edecek bir doktorun bulunmadığını ifade etti.

 

'AÇLIK GREVİNE GİRENLER AYRI KOĞUŞA ALINACAK, REFAKATÇİYE DE İZİN YOK'

Avukatlar, doktorun hazır olmadığı sırada tansiyon ölçümlerinin gardiyanlar tarafından gerçekleştirildiğini dile getirerek, Siirt Cumhuriyet Başsavcısının cezaevi idaresi ile açlık grevinde bulunan tutsaklara ilişkin toplantı yaptığını ve Pazartesi gününden itibaren açlık grevine girenlerin ayrı bir koğuşa alınması talimatının verildiğini öğrendiklerini belirtti. Avukatlar, ayrı koğuşa alınmaları durumunda refakatçi olmaya da izin verilmediğini dile getirdi.