Siirt’in Pervari ilçesi Güleçler Köyü’nde 4 gün önce odun toplamaya giden ancak kendisinden haber alınamayan 15 yaşındaki Mehmet Salih Oral bulundu. Oral, dağlık alanda bitkin halde bulundu.

Pervari’nin Güleçler Köyü’nde yaşayan zihinsel engelli Mehmet Salih Oral, 2 Temmuz Pazartesi sabahı, yanına bir eşek alarak odun toplamak için evden çıktı. Eşek, bir süre sonra Oral olmadan köye döndü. Oral’ın yakınları ve köylülerin yaptığı aramadan sonuç alınamayınca, jandarmaya haber verildi.

Bunun üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dün Pervari Kaymakamı Hakan Şeker de bölgeye gelerek hem çalışma yapan ekiplerden, hem de köylülerden bilgi aldı. Oral’ın Botan Çayı’na düşmüş olabileceği ihtimaline karşın AFAD dalgıçları bugün suda da çalışma başlattı.

Bugünkü çalışmalara Güleçler Köyü ile birlikte bölgede bulunan 9 köyde ikamet edenler de katıldı. Salih Oral, köye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki dağlık alanda kayalar arasında köylüler tarafından bulundu. Aç, susuz ve bitkin halde olduğu belirtilen Oral için köylüler jandarmaya haber verdi.

Bölgeye gelen jandarma ekipleri, buradaki ilk müdahaleden sonra Oral’ı, Pervari Devlet Hastanesi’ne götürdü. Salih’in gerekli tedavileri yapıldıktan sonra ailesine teslim edileceği belirtildi.