Siirt'te 8 Aralık 2012 tarihinde “KCK” adı altında gerçekleştirilen operasyon kapsamında aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da bulunduğu 8'i tutuklu 18 kişi hakkında açılan davanın 3'üncü duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar ve 4 tutuksuz sanık ile müdafi avukatlar hazır bulundu. Duruşmayı çok sayıda sanık yakını izlerken, duruşma kimlik tespitleriyle başladı. İlk olarak söz hakkı verilen sanıklar, önceki duruşmalarda verdikleri ifadelerinden farklı bir şey belirtmeyeceklerini ifade ederek, savunma yapmadı. Ardından söz alan yargılananların avukatlarından Mehmet Emin Aktar, dosyada 14 “gizli tanığın” olduğuna işaret ederek, "Tanıklardan birisi cezaevinde bir süre kaldığından bahsediyor. Bir pazarlık sonucu bu beyanı verdiği anlaşılmaktadır. Bu tanıkların bir ödül karşılığında bu beyanı verdiği anlaşılmaktadır" dedi.

Ardından savunma yapan müdafi avukatlar da müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Avukatların savunmalarının ardından iddia makamı mütalaasını mahkeme heyetine sundu. 4 kişinin kaçma şüphesi, delileri karartma durumunun göz önüne alınarak, tutukluluk halinin devamını talep eden iddia makamı, 4 kişinin ise tahliyesini istedi.

Ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Dilber Sevim, Abdullah Aşkara, Siracettin Kayran ve Mehmet Halit Kaçar'ın tahliyesine, diğer tutukluların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 10 Şubat 2014 tarihine erteledi. (ANF)