Cansız bedeni İstanbul Samatya sahilinde bulunan Sibel Ünli’nin ailesi, bir yazılı açıklama yaptı.

“Merhume Sibel Ünli yaklaşık bir yaşında geçirdiği ağır bir ateşli hastalık sonrası günlerce hastaneye yatırılmıştır. Bu hastalık sonrası tekrarlanan sara (epilepsi) krizlerini farklı zamanlarda yaşamış ve kendisi bu hastalığı sonrası antiepileptik tedaviler almıştır” diye aile, Sibel Ünli’nin ergenliğe girmeye başladığı süreçten itibaren çeşitli duygu durum bozuklukları yaşadığını aktardı.

Ünli’nin son üç yılda birden fazla intihar girişiminde bulunduğunu söyleyen aile, iki defa Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü, majör depresyon teşhisi konulduğunu belirtti.

Açıklama şöyle devam etti:

“Ailemiz geçmişte yaşadığı sosyoekonomik sorunlar yüzünden İstanbul Valiliği, Güngören Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine başvurmuş , kanunun uygun gördüğü ayni ve nakdi yardım almıştır. Okuyan kardeşlerime öğrenci yardımı verilmiştir. Ailemiz Sosyal Yardım Kartı almıştır. Dini bayramlarda gıda yardımı almıştır.

“Kardeşimiz Aydin Ünli Bu sonbaharda tıp doktoru olarak Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanması gerçekleşmiştir, ailemizin maddi olanakları iyileşmiştir. Bu yüzden bize yapılan yardımların bizden daha muhtaç durumdaki ailelere verilmesi için bu kurumlardan yardım almayı bıraktık. Son olarak yüce devletimizden ailemizin bu sosyal travmalardan sonra yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelmesi psikiyatrik destek almayı saygıyla talep ediyoruz"