Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeliği" kampanyası nöbetini akademisyen Sibel Özbudun devraldı.

Özgür Gündem Gazetesi'nde 90'lı yıllarda yazarlık yaptığını hatırlatan Sibel Özbudun, "Keşke eski günleri yad etmek için burada olsaydım" dedi.

Gazete çalışanları ile birlikte haber toplantısına katılan Özbudun, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

'ESKİ GÜNLERİ YAD ETMEK İÇİN BURADA OLSAYDIM'

90'lı yıllarda gerçekleri yazmanın sakıncalı olduğunu, Özgür Gündem Gazetesi çalışanlarının katledildiğini, tutuklandığını ifade eden Özbudun, aradan geçen onca yıla rağmen hala hiçbir şeyin değişmediğini ve aynı noktada olunduğunu vurguladı.

'GERÇEK BİR BARIŞA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ'

Kürt halkının yaşadıklarını ve seslerinin Türkiye'ye duyurmanın önemine işaret eden Özbudun, "Bu coğrafyanın batısında yaşayan insanlar Kürdistan'da olan bitenleri duymamaya, görmemeye şartlanmış. Bilerek ve isteyerek duymayıp görmemeye devam ediyor. Böyle olunca duyurmak için mücadele eden bir avuç insan elbette ki hedef tahtasına oturtuluyor" diye konuştu.

Başlatılan dayanışmanın daha da büyütülmesi gerektiğini ifade eden Özbudun, "Biz dayanışmayı büyütmezsek bu kuşatmayı aşamayız. Dayanışmayı büyütüp çoğaltmamız gerekiyor. Daha da önemlisi görmek ve duymak istemeyenlere haykırmamız ve göstermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dayanışmaya devem edeceklerini de sözlerine ekleyen Özbudun, "Mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir gün bu ülkeyi, bu coğrafyayı eşitlik ve kardeşlik ile birlikte gerçek bir barışa dönüştüreceğiz" diye vurguladı.

(Kaynak: Evrensel)