Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne bağlı Ulucanlar Sosyal Güvenlik Merkezi'nde görevli M.Ç. adlı süpervizör, kurumun iç yazışmalarında IŞİD logolarını kullandı.

Hasan Akbaş'ın Evrensel'de yer alan haberine göre; bahse konu olay Denizli'de bir kamu emekçisinin becayiş talebini SGK içerisinde süpervizör (yönetici konumundaki denetmen, şef, müdür) olarak görev yapan M.Ç.'ye iletmesiyle ortaya çıktı.

Denizli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde Denetmen Yardımcısı kadrosunda çalışan R.Y. adlı kamu emekçisi becayiş talebini Ankara için istedi. Bu talebi M.Ç. Ankara'da görev yapan ve yer değişimi yapabilecek kişilere duyurdu.

Ancak M.Ç'nin SGK logolu ve kurumun kendi iç yazışma ağından gönderdiği evrakta kamu emekçileri IŞİD logosuyla karşılaştı. Bu ağda kişinin sadece SGK tarafından belirlenmiş mail adresleri ve kurum iletişim numaraları dışında bir verinin olmaması gerekirken M.Ç adlı yöneticinin IŞİD logosunu kullanması dikkat çekti.

Öte yandan IŞİD logosunu kullanan şahıs ise "Bu peygamber efendimizin mührüdür. Kimileri de Atatürk imzasını kullanıyor" diyerek kendisini savundu.