Haberturk TV'den istifa eden ekran yüzü Veyis Ateş, Sedat Peker'in açıklamalarından sonra Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkileri ve gündeme gelen ses kayıtları ile ilgili Halk TV'de gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlıyor.

"10 MİLYON EURO" İDDİASI

"Veyis Ateş, Korkmaz'dan 10 milyon euro istedi" yazısına yanıt veren Ateş, "Bu konuşma bana ait değil. Böyle bir talep aramızda geçmedi" dedi. Öte yandan İsmail Saymaz "Ben bu konuşmayı dinledim" dedi.

Ateş "10 milyon avro" iddiasıyla ilgili şunları dile getirdi: Madem bu iş olmuyor ya, bu adam bana diyor ki 'Bu memlekette lobiler var, klikler var...' Ne anlarsın? Devletin bakanı diyor ki konu kapalı, gelecek yargıya teslim olacak. Ben diyeceğim ki, lobiler klikler var gönder bana 10 milyon euro ben bu işi çözerim. Böyle bir konuşmamız yok. (İsmail Saymaz: Ben bu konuşmayı dinledim. Sen konuşmada diyorsun ki, beklenti ve isteklerini göstermen lazım. O da diyor ki samimiyetimi nasıl göstereceğim abi. Sen de diyorsun ki onlar da çok güçlü pozisyonda olduğu için olur mu olmaz mı sormadım diyorum. Ben dinledim. Sen bu görüşmeyi yapmışsın. Bunu nasıl açıklıyorsun?) 10 milyon euro istemiş miyim, böyle bir kayıt var mı, ben kendi ellerimle götüreyim. Benim 7 aydan beri çıkmayan sesim, çıkmayan konuşmam, neresi önü, neresi arkası bilmediğim bir konuşma. Ben 10 milyon euro istemedim, böyle bir konuşmayı yapmadım."

Sezgin Baran Korkmaz da kanala bağlanarak iddialarla ilgili konuştu.

"Avukatım anracılığıyla Ateş benimle iletişime geçti. Bana yardım etmek istediğini söyledi. Daha sonra beni arayıp 'görüşmelerimi yaptım, lobiler 10 milyon euro istediklerini söyledi' dedi."  

Veeyis Ateş böyle bir konuşma olmadı yönünde konuşmaya devam edince Sezgin Baran Korkmaz yayına tekrar bağlandı ve şöyle dedi:

"10 milyon avro istedi. Kendisinin hakem olacağını söyledi. (Saymaz’a) Siz de dinlediniz kaydı. Veyis Ateş’in gözünün içine bakıp “Yalan söylüyorsun” demeniz lazım. Ben bu olaylar olunca, öyle şeyler oluyor ki… Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ben ABD’de kara para aklamaktan ne yargılanıyorum ne aranıyorum. Veyis bey bana bu problemi yaratanın bir klik ve lobi olduğunu, parayı onların istediğini söyledi. Gözümün içine baka baka yalan söylüyor. Aşağılık herif."

NE OLMUŞTU?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, firari Sezgin Baran Korkmaz ile olan görüşmesini kaleme almıştı. Yılman, Baran korkmaz ile Veyis Ateş arasında geçtiği iddia edilen ses kaydının deşifresini paylaşmıştı. Yazıda, Ateş'in Korkmaz'dan 10 milyon avro istediği iddia edilmişti.