Sınırdaki Kobani direnişine destek amacıyla 'nöbet eylemi'nin büyüyerek devam ettiği Mehser köyüne, halkın akışı sürüyor. Kobani direnişi nöbetine katılmak üzere Dersim’den Mehser köyüne gelen Alevi Ocakları Evlatları ve Seyit Rıza’nın torunu Zarife Polat adına açıklama yapan Veli Aytaç, IŞİD'i ve onu destekleyen güçleri lanetledi.

ANF'deki habere göre Polat, “Bizler dersim Alevi Ocakları Evlatları olarak vicdanlı, insanlar arasında ayrım yapmayan ve hakka inanan dünyadaki tüm inançlı insanlara sesleniyoruz. Kobanê’deki soykırıma seyirci kalmayınız” çağrısında bulundu.

Dersim Alevi ocakları Derneğin Üyesi Pir Hayri Sönmez, “Bütün dünya halklarına sesleniyorum. IŞİD denen çete bu yardımı nereden alıyor; cesareti kimden alıyor. Bizler din, dil, ırk, mezhep gözetmeksizin bütün insanları kardeş olarak görüyoruz” dedi.

‘KOBANÊ DÜNYANIN BAŞKENTİ OLDU’

Son olarak konuşan Kobani Kantonu Meclis Eş Başkanı Ayşe Efendi, birçok katliamdan geçirilen Dersim halkının bugün Kobani direnişine destek vermesinin anlamlı olduğunu belirtti. Dersim, Erbil ve Mahabat’ta yaşanan katliamların tekrarlanmaması için Kürtlerin birlik içerisinde olduklarını aktaran Ayşe Efendi, “Dört parça Kürdistan’ın kalbi birlikte atıyor. Bugün Kürtlerin kalbi Meştenur’de atıyor. Şimdi buradayız. Vakit tamamdır. Bıçak kemiğe dayandı. Kürdistan tarihinde YPG ve YPJ yeni bir sayfa açtı. Çocuklarımızın kanıyla açılan bir sayfa. Tüm dünyanın gözleri Kobanê’de. Kobanê şimdi dört parça Kürdistan’ın kalbi ve dünyanın başkenti oldu” dedi.

Açıklamanın ardından Dersimden gelenler, Alevi dedeleri ve Şeyh Sait’in torunu Zarife Polat Kobani için Lokma duası ederek nöbette bulunanlara lokma dağıttı.