Aydın'da 46 yaşındaki N.Y., bir doğum günü partisinde, sevgilisiyle dans eden kuzeni 42 yaşındaki Ali İhsan Yanar'ı boğazını keserek öldürdü.


Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan N.Y., 20 Aralık gecesi, beş yıldır imam nikahıyla yaşadığı ifade edilen 46 yaşındaki Ş.Ç. ile mahalleden arkadaşları olan A.B’nin kızının doğum günü partisine gitti. Partiye N.Y.’nin evli ve üç çocuk babası kuzeni Ali İhsan Yanar da katıldı. Doğum günü partisinde N.Y. bir ara dışarıya çıktı. Geri döndüğünde kuzeni ile S.Ç.’nin dans ettiğini gördü. N.Y. sevgilisyle dans ettiği gerekçesiyle kuzenine çıkıştı. Komşular araya girerek ortamı sakinleştirdi.

Parti bittikten sonra N.Y., kuzenini Ilıcabaşı mahallesindeki boş araziye çağırdı. Kuzenler arasındaki konuşma iddiaya göre kavgaya dönüştü. N.Y., yanındaki bıçağı çıkarıp, kuzeninin boğazını kesti. Çevredekiler ambulans çağırıp durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen 112 ekibinin ilk müdahalesinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi’rne kaldırılan Ali İhsan Yanar, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra kaçan N.Y., polis tarafından kısa sürede yakalandı. N.Y., polisteki ifadesinde, “Kuzenim, daha önce bir düğünde eşime sarkıntılık etmişti. Bu nedenle aramızda husumet vardı. Kendisiyle konuşmuyorduk. Doğum günü eğlencesinde de dans etme bahanesiyle kaldırdığı eşime sarkıntılık ettiğini görünce sinirlendim. Kendisini uyardım. Bağırıp, hakaret etti. Alkolün de etkisiyle sinirlerime hakim olamadım. Pişmanım” dediği öğrenildi.

Polisteki, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen N.Y., tutuklandı.

N.Y., 11 Ekim’de de tartıştığı eşine kızıp, Ilıcabaşı mahallesindeki evini ateşe vermişti. N.Y. polisteki ifadesinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.