Er Sevag Şahin Balıkçı'yı, Batman'ın Kozluk ilçesi Gümüşörgü Karakolu'nda askerliğini yaparken kazara öldürdüğü iddia edilen Kıvanç Ağaoğlu'nun yargılanmasına Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde devam edildi.

Mahkemede tutuksuz yargılanan sanık Kıvanç Ağaoğlu ile Balıkçı'nın babası Garabet ve annesi Ani Balıkçı, ablası Lerna Özder, avukatlar hazır bulundu. Duruşmada, yaşanan olayla ilgili tanık olan 7 erin daha önce alınan ifadeleri tartışıldı.

Balıkçı'nın avukatları 7 erin baskı altında ifadelerinin alındığını, ifadesi alınan şahısların çelişkili açıklamalarda bulunduklarını, bundan ötürü de tanıkların tekrar ifadelerinin alınmasını talep etti. Mahkeme ise, bu durumun davayı uzatacağından ötürü talebi reddetti.

SANIK AVUKATI: SEVAG VE AĞAOĞLU SAMİMİ ARKADAŞLARDI

Kıvanç Ağaoğlu'nun avukatı İbrahim Gök ise bir internet sitesinde Ermenilerin gizli bir örgütlenmeye gittiği yönünde yer alan haberi mahkeme heyetine sundu. Avukat Gök, gizli Ermeni örgütünün Ağaoğlu'nu öldüreceğini düşündüklerini belirterek, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına koruma talebinde bulunduklarını dile getirerek, müvekkilinin bağışık tutulmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi reddetti. İbrahim Gök, Sevag ve Ağaoğlu'nun samimi arkadaş olduklarını, müvekkilinin Sevag'ı kasten öldürmesinin söz konusu olmadığını iddia etti.

BALIKÇI'NIN AVUKATI: KASTEN ADAM ÖLDÜRME

Duruşmada, Balıkçı'nın Avukatı İsmail Cem Halavurt, olayı kasten adam öldürme olduğunu düşündüklerini, Ağaoğlu'nun kasten adam öldürmeden yargılanması gerektiğini dile getirdi. Sevag'ın 24 Nisan'da öldürülmesinin çok manidar olduğunu kaydeden Halavurt, o günün Ermeni soykırımı gününe denk geldiğini belirterek, Ermeni asıllı Sevag'ın ölümünden büyük şüpheye düştüklerinin altını çizdi. Duruşmada Sevag ve Ağaoğlu'nun arkadaşlığının yanı sıra silahın ne şekilde doğrultulduğunun ve ne şekilde ateşlendiğinin aydınlatılması gerektiğini dile getiren Halavurt, "Bizim tanıkları yeniden dinlenmesi yönündeki talebimiz gerçeğin aydınlatılmasıyla ilgili bir taleptir. Tanıkların ifadeleri tekrar alınmalı." dedi. Halavurt, kuvvetli suç süphesinden ötürü Ağaoğlu'nun tutuklanmasını talep etti. Mahkeme ise sanığın kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığından bu talebi reddetti.

Balıkçı'nın diğer avukatı M. Emin Aktar da, olayın kasten mi yoksa taksiren mi yapıldığının konuşulması gerektiğini, bunun dışındaki tüm konuşmaların spekülasyon olduğunu kaydetti. Balıkçının avukatı Barış Yavuz, olayın kasten işlendiğini düşündüklerini, kasten adam öldürme suçundan ek sorgu ve savunmasının ayrıca olası kastla öldürme hususunun değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

"BİR KURŞUNLA HAYATIMIZIN AKIŞI DEĞİŞTİ"

Sevag'ın annesi Ani Balıkçı ise mahkemede şu konuşmayı yaptı:

"Geçen duruşmada Kıvanç, oğlumun yerine kendisinin keşke vefat edeceğini söylemişti. Kızım ve ben keşke diye cevap vermiştik. Bizim bir saniyede bir kurşunla hayatımızın akışı değişti. Kendisi demek ki ölümün soğuk korkusunu hissetmiş. Sevag o korkuyu  hissetmeden vefat etti, ancak ben aynı şeyi ona diyemiyorum. Anne babaya çok acı bir şey olduğunu düşünüyorum. Biz o acıyı yaşıyoruz, başkaları yaşamasın"

Duruşma ifadelerden sonra ileri bir tarihe ertelendi.