Ermeni Soykırımı’nın 100’üncü yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında, 24 Nisan 2011’de, Ermeni Soykırımı’nın 96. yıldönümünde Batman’da zorunlu askerlik yaparken öldürülen Sevag Şahin Balıkçı Şişli Ermeni Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anma törenine Balıkçı ailesi, yakınları ve aralarında 100’ün yıl İnkara Son Girişimi üyesi sivil toplum örgütlerinden temsilciler, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Garo Paylan ve HDP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murad Mıhçı da katıldı.

"100 YIL ÖNCE DE 4 YIL ÖNCE DE ADALET YOKTU"

Anmada Nor Zartonk adına konuşan Alexis Kalk, 1915’te gerçekleşen Ermeni Soykırımı’nın sistematik şekilde yürütülen bir soykırım olduğunu söyledi ve soykırımı planlayan ve uygulayanların hiçbirisinin yargılanmadığını söyledi.

Kalk, “100 yıl önce yaşadığımız coğrafya Ermenisizleştirilirken adalet yoktu, 4 yıl önce de Sevag Balıkçı öldürülürken adalet yoktu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermeni Soykırımı ile ilgili yürütülen tartışmalarda kullandığı “Ermeniler noktasında biz bunları ‘deport’ edebilirdik” sözlerine atıfta bulunan ve “Türkiye’de deportcu zihniyet hala varlığını sürdürüyor” diyen Kalk, adalet ve eşitlik için, “Yeni Sevaglar ölmesin” diye anmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. (İMC)