Kıyamet” saati olan 13.11’de beklenildiği gibi dünyaya hiçbir şey olmadı. Şirince köyüne gelen ziyaretçi sayısının azlığı ise esnafı üzdü.

Bir Maya takvimine dayanan inanış nedeniyle basının ilgi odağı haline gelen Şirince, beklenen turist sayısına ulaşamasa da sesini duyurmak isteyenlerin gözde mekanı oldu.

Tarihinde olmadığı kadar büyük bir ziyaretçi topluluğunu ağırlayacağı yönünde beklentiler nedeniyle basın kuruluşlarının ilgisini çeken Şirince, basının ilgisinden yararlanmak isteyen grupların açıklamaları ve eylemlerine de sahne oldu.

ESAS KIYAMET ÇEVRENİN KORUNMAMASI DURUMUNDA KOPACAK

Bursa'dan gelen yaklaşık 40 kişilik EN Kulüp üyeleri, Şirince'de yaptıkları eylemle çevre kirliliğine dikkat çekmeye çalıştı. ''Cepli kefen'' giyen kulüp üyelerinden Mihriban Şentürk, para kazanma hırsıyla doğanın dikkate alınmadığını ifade ederek, esas kıyametin çevrenin korunmaması durumunda kopacağını söyledi.

Kulüp üyelerinden Hülya Pekdemir de paranın doğanın önüne geçemeyeceğini, ölünce paranın kıymetinin kalmayacağını göstermek için ''cepli kefen'' giydiklerini belirterek, isteyene, kefene koyacakları paranın milyonda birine yanında gül suyu hediyesiyle ''cepli kefenleri'' satmak istediklerini dile getirdi.

MAYALAR DA ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI”

Yatağan'dan gelen Maden-İş ve Tes-İş üyeleri ise ''Mayalar da özelleştirmeye taşeronlaştırmaya karşı'', ''Kıyamet dünyanın, özelleştirme ülkenin, işçinin sonudur'' pankartları açarak, linyite dayalı termik santrallerin özelleştirmesini ve taşeronlaşmayı protesto etti.

KIYAMETE TEKBİR

''Kıyamet'' söylentilerine tekbir getirerek tepki gösteren bir kişi, köy sokaklarındaki yürüyüşünde Kuran'ı Kerim'den ayetler okudu. Çeşitli dinlerden gruplar da dini kitaplar dağıttı, standlar açtı.

TURİST YERİNE GAZETECİ VE JANDARMA

Pansiyon ve otellerin günler öncesinde dolmasına rağmen sokaklarda basın mensubu ve güvenlik güçlerinin fazlalığı dikkat çekti. Köyde bin 500 jandarma ve polis ekibinin yanı sıra 500’den fazla da gazeteci bulunuyordu.

JANDARMA 'KIYAMET' NÖBETİNDE

Şirince girişinde kontrol noktaları oluşturan jandarma ekiplerinin köyün belli yerlerinde nöbet tutuğu görüldü.

'ÇARŞI KIYAMETE KARŞI'

Öte yandan, Şirince köyüne bazı taraftar gruplarının da geldiği görüldü. Beşiktaş’ın Çarşı Grubu’na mensup taraftarlar “Çarşı kıyamete karşı” sloganları attı.

PARASINI ÖDEYİP GELMEDİLER

Tarihinin en kalabalık ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefleyen konaklama tesisleri, büyük hayal kırıklığına uğradı.

Köyde, aşırı ilgi nedeniyle kaos ortamı yaşanabileceği yönündeki endişeler, köydeki pansiyon ve butik otel işletmelerinde yaptırılan rezervasyonların iptal edilmesine yol açtı.

Kaos ortamına girmek istemeyen bazı turistlerin ücretlerini ödemelerine rağmen rezervasyonlarını iptal ettirdikleri öğrenildi.