Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi psikiyatrist Mihriban Yıldırım’ın Trabzon’da bulunan evi polisler tarafından basıldı. Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Yıldırım, 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile asistan hekim olarak görev yaptığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden açığa alınmıştı.

Ayrıca Yıldırım, neden görevden alındığına ilişkin sorduğu soru Sağlık Bakanlığı tarafından, "uygun görülmeyerek" cevaplandırılmamıştı.

Psikiyatrist Dr. Mihriban Yıldım’la ilgili kararı SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, Duvar’a değerlendirdi. Kara, “AKP önce ihraç etti, şimdi de hukuki dayanak oluşturmaya çalışıyor. Hem Türkiye hem de uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendirmenin peşinde! Mihriban Yıldırım, üniversite ve çalışma hayatı boyunca gericiliğe, ırkçılığa karşı mücadele yürütmüş devrimci, sosyalist bir arkadaşımızdır” dedi.

DİYARBAKIR'DA 9 KAMU EMEKÇİSİ GÖZALTINDA

Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, dün, Diyarbakır Adliyesi’nde çeşitli görevlerde çalışan ve aralarında KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi olan 9 kamu emekçisi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Kaynak: DİHA - Duvar - Demokrat Haber