30 Mart seçimlerine kilitlenen Türkiye'de son bir hafta içinde seçim dışında konuşulan tek konu, Suriye oldu. Seçimlere üç gün kala, internete sızdırılan bir ses kaydı üzerine Türkiye gündemi tümüyle Suriye konusuna odaklandı.

YouTube’a ‘seçim güdümü’ isimli hesaptan yüklenen ses kaydının bir "ortam dinlemesi" olduğu, konuşanların ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Gürel olduğu iddia edildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre ses kaydında 4 kişi Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmeler ışığınd, Türkiye'nin atabileceği adımları ele alıyorlar. Konuşmada, Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprağı olan Suriye'deki Süleyman Şah Karakolu'nun adı geçiyor. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplantıya katılanlardan müsteşar Sinirlioğlu’nu görüşme için çağırdı. Bugün İstanbul’da olacağı için Gül, devlet günü kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile dün bir araya gelmişti. Gül’ün, Sinirlioğlu’nu bugün çağırmasının tapeyle ilgili olduğu öğrenildi.

MGK TOPLANIYOR İDDİASINA YALANLAMA


Suriye'ye bu ülkede ve Türkiye'de yaşanan son gelişmeler üzerine, Milli Güvenlik Kurulu'nun olağanüstü toplanacağı iddia edilmişti. Başbakanlık kaynakları MGK'nın olağanüstü toplanacağı iddiasının gerçek olmadığını belirtti.