Yerel basında rüşveti AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın aldığına yönelik iddialar yayınlandı.

AKP’li Serik Belediyesi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da bulunduğu toplantıda gündeme gelen "500 bin liralık rüşvet" iddiası AKP’li ve CHP’li il başkanlarının karşılıklı atışmasına yol açtı.

Yerel basında rüşveti AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın aldığına yönelik iddialar yayınlandı. Habere mahkeme kararıyla “erişim engeli” getirildi.

AKP İl Başkanı Taş, iddialar için “iftira” derken CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Topu taca atarak burayı kapatmaya çalışıyor. Serik’teki rüşvet olayını kapatamayacaksınız, bunu gündeme getireceğiz” dedi.

ARAÇ İDDİASI

Yerel basında AKP’li eski Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık’ın 2019 yılında yeniden aday olabilmek için AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a lüks bir araç alındığı iddia edildi.

CHP İl Başkanı Nusret Bayar da bu iddiaları paylaştı. Bunun üzerine AKP İl Başkanı Taş, yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak, ”Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında kullandığı ifadelerden rahatsız olunduğu için kendisi hakkında ‘iftiralarda’ bulunulduğunu belirterek, Bayar’ın elinde belge varsa savcılığa gitmesini istedi.

“TOPU TACA ATMA”

Bayar’dan Taş’a yanıt geldi.

ANKA’ya konuşan Bayar, rüşvet iddiasının Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi, milletvekilleri ve Taş’ın bulunduğu telekonferans toplantısında gündeme geldiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“İki bakan bir belediye başkanının rüşvet aldığından söz eder. Dün açıklama yapmış, Serik ve rüşvet hiç yok. Topu taca atarak burayı kapatmaya çalışıyor. Ethem Taş Serik’teki rüşvet olayını kapatamayacaksınız, bunu gündeme getireceğiz. Sizin de bulunduğunu ortamdaki rüşvet olayını mertseniz açıklayın. Bilmiyorsanız, iki bakanımızın açıkladığı bu rüşvet olayını bakanlarımıza sorun. ‘Sayın bakanlarım bu rüşveti kim almıştır, kim vermiştir?’ de Sayın Ethem Taş.”

‘HABERE ERİŞİM ENGELİ GELDİ’

Taş hakkındaki haberi anımsatan Bayar, onun bu haberden rahatsız olduğunu ve erişim engeli getirdiğini ifade ederek, “Demek ki haber sizi rahatsız etti ki engellemez getirdiniz. Bunu ispatı sizindir. Yiğitseniz, mertseniz her şeyi ispatlarsınız. Antalya kamuoyu da bilgi sahibi olur” dedi.

Kaynak: ANKA