Suriye Kürdistanı’nın (Rojava) sınır kenti Resulayn'da (Serêkaniyê) El Kaide bağlantılı grupların top saldırıları ardından şiddetli çatışmalar başladı.

Alınan bilgilere göre Irak-Şam İslam Devleti ve El Nusra Cephesi’ne bağlı gruplar bu sabah saat 04.00’te Serêkaniyê’ye top saldırısında bulundu.

Bunun üzerine saldırıya karşılık veren YPG güçleri ile El Kaide bağlantılı gruplar arasında kente birkaç kilometre mesafedeki Esfer Necar ve Tel Halaf dolaylarında şiddetli çatışmalar başladı. Çatışmalar sürüyor.

YPG güçleri 17 Temmuz günü El Kaide bağlantılı grupları Serêkaniyê’den kovmuştu. Türkiye üzeri askeri ve mali destek alan gruplardan kapının alınması ile birlikte gruplar, Tel Halaf bölgesine gerilemişlerdi.

Önceki gün YGP güçleri Tel Halaf’a baskın yaparak 20’ye yakın El Kaide bağlantılı gruplara mensubup kişiyi öldürmüştü.

EL KAİDE SİVİL KATLİAMINA YÖNELDİ

YPG karşısında bu bölgelerde ağır yenilgiler alan El Kaide yanlılarının ise yoğun bir şekilde savaş ve insanlık suçlarına yöneldiği belirtiliyor.

Halep bölgesindeki Tel Hasil ve Tel Aren beldelerinde çoğu kadın ve çocuk en az 50 Kürt sivil katledilirken, 350 dolayında sivil de alıkonulmuş durumda.

Katliam anını kayıt altına alan bir kişinin aktardıklarının ise ANHA tarafından yayımlanması, El Kaide bağlantılı bu grupların yaptıklarını gözler önüne seriyor.