AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 178’inci gününde devam ediyor. Aile, sabahın erken saatlerinde “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alana gelerek, açtıkları “Adalet gelsin zulüm bitsin”, “Katledilen çocuklarım için adalet, herkes için adalet” yazılı dövizlerle eylemlerini başlattı.

ADALETİN KAPISI NERESİ?

Ferit Şenyaşar, dün Adli Yıl ve Yargıtay Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni’nde “Adliyelerin kapısı adaletin kapısıdır” sözlerini sarf eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e tepki gösterdi. Urfa Adalet Sarayı önünde sürdürdükleri nöbet eyleminin 6’ncı ayını geride bıraktığını belirten Şenyaşar, “Adalet Bakanı Gül’ün konuşmasını ibret ve hayretle dinledik. Bakanın yaptığı açıklama Türkiye ile mi ilgili, yoksa başka ülkelerle mi ilgili anlam veremedik. Bakan hangi ülkede yaşıyor, hangi ülkenin bakanı? 6 aydır bir anne adliye kapısında katledilen eşi ve iki oğlu için bekliyor. Gül’ün ‘Adliyelerin kapısı adaletin kapısıdır’ dediği yer neresi? Urfa Adliye Sarayı bu adliyeler arasında değil mi?” diye sordu. 

ADLİYEYE GİREMİYOR! 

Anne Emine Şenyaşar’ın yaklaşık 6 aydır adalet talebinin karşılanmadığını vurgulayan Şenyaşar, “Bir anne 6 aydır burada ve o kapıdan içeri giremiyor. Haklı bir talebi var, katliama maruz kalmış ama bu kapıdan içeri giremiyor. İçeri girse bile savcılar, hakimler bu anneden kaçıyor. Çünkü ortada devlet hastanesinde işlenen bir katliam var ve bunu yapanalar milletvekili akrabası olduğu için kimse hesap soramıyor. Urfa Adalet Sarayı’nda açık bir şekilde üstünlerin hukuku uygulanıyor. Şu annenin durumunda olan sizin anneniz olsaydı, vicdanınız bunu kabul eder miydi?” ifadelerini kullandı. 

‘SÖZ SÖYLEMEKLE ADALET GELMEZ’

“Bu zulüm nereye kadar devam edecek?” diyen Şenyaşar, devamında şunları söyledi: “Sayın Adalet Bakanı, gelin buraya. Urfa Adalet Sarayı önünde sergilenen bu zulmü bütün dünya izliyor, görüyor. Sizde gelin bu adaletsizliğe son verin. Gizli olan, karanlık olan davalar faili meçhul olur. Hastanede yapılan katliam güvenlik kameralarının önünde yapılmıştır. Kamu çalışanlarının gözü önünde insanlar silahlarla taranmıştır. Linç edilerek insanlar katledilmiş. 3 yıl 3 ay geçti, hala tek tutuklu yok, hala gözaltı yok. Söz söylemekle adalet gelmez. Adalet Bakanı ve çalışanlarına çağrımdır: Dünyanın takip ettiği bu zulme son verin, anne 65 yaşında, 6 aydır kaldırımda oturuyor. Hangi dine inanıyorsanız inanın, hiçbir din, inanç bunu kabul etmez. Bu tarihe kara leke olarak geçecek zulme son verin. ‘Adalet mülkün temeli’ ancak bizim için yok.”

‘ZULMÜ DÜNYA TAKİP EDİYOR’

Aile sanal medyada hesaplarından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü etiketleyerek, “Adalet Bakanı Gül: ‘Adliyelerin kapısı adaletin kapısıdır’ diyor. Bu sözü söylerken Şanlıurfa Adliyesi'nin kapısından haberi yok. İki evladı ve eşi hastanede katledilmiş bu anne, 6 aydır bu kapıdan içeri giremiyor. Kapıdaki bu zulmü dünya takip ediyor” mesajı paylaştı.

Kaynak: MA