Sendika.Org yazarı ve eğitim emekçisi Hamide Yiğit’e “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından idari soruşturma açıldı.

Aynı zamanda KESK eski MYK üyesi ve şu anda KESK Genel Meclis üyesi olan Hamide Yiğit’in öğretmenlik yaptığı okula gelen iki bakanlık müfettişi, Yiğit’in “Cumhurbaşkanına hakaret” ile suçlandığını ve memuriyetten men edilmesinin talep edildiğini iletti.

Bakanlık müfettişleri, söz konusu suçlamayla ilgili olduğu iddiasıyla, Hamide Yiğit’in sosyal medya paylaşımlarından ekran görüntüleri, Sendika.Org’da yayımlanan yazıları, söyleşi ve imza günlerine ait afişlerinin derlendiği 36 sayfalık bir dosyayı “suç delilleri” diye Yiğit’e gösterdi.

Hamide Yiğit, soruşturma henüz başlamadan hazırlanan bu dosyayla ilgili Sendika.Org’a yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Müfettişler ön soruşturma olmadan, adeta ‘savcılık iddianamesi’ gibi bir dosyayla gelerek, ‘iddia makamı’ gibi davrandılar. Hazırlanan sözde delil dosyasının içeriğinin suç  isnadıyla hiç bir ilgisi yoktur.

Soruşturma başlamadan peşin hüküm verildiğini gösteriyor. Bu yüzden ‘iddiaların aslı yoktur’ diyerek sorulara yanıt vermeyi reddettim. ‘Suç delili’ diye gösterdikleri materyallerde iddia ettikleri gibi

Cumhurbaşkanına hakaret suçunu oluşturabilecek bir dayanaktan çok, kitaplarım, yayımlanmış yazılarım, söyleşi, panel ve imza günlerimle ilgili afişlerin dosyalandığını gördüm. Belli ki yazılarımdan rahatsız olanlar beni susturmak istiyorlar.

Hamide Yiğit, Sendika.Org’da Ortadoğu ve özellikle Suriye savaşı ile AKP’nin Süriye politikası üzerinden kurduğu dış politikasına dair yazılar kaleme alıyor. Hamide Yiğit’in AKP’nin Suriye Savaşı ile Libya’da Kanlı Bahar adlarında iki de kitabı bulunuyor.

Halkevleri eski MYK üyesi ve halen Halkevleri Ortadoğu Çalışma Grubu sözcüsü olan Hamide Yiğit aynı zamanda Eğitim Sen Genel Merkezi’nin çıkardığı Eğitim Bilim Toplum Dergisi’nin yayın sekreterliğini yapıyor.

Yiğit’in Sendika.Org’da yayımlanan 25 Kasım tarihli Türkmendağı gerçeği ve AKP’nin savaş provası ile 10 Aralık tarihli AKP’nin Türkmendağı efsanesi: Kim bu ‘Türkmen direnişçiler?’ isimli iki yazısı, AKP’nin “Türkmendağı” söylemi üzerinden Lazkiye kırsalındaki cihatçı örgütlere olan desteğini ifşa etmesi nedeniyle ses getirmişti.