İçişleri Bakanlığı koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleriyle ilgili olarak yeni bir genelge yayımladı.

Genelgeye göre, hafta sonları balıkçılar/balık tezgahları 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek ve uygulama yeni bir karara kadar geçerli olacak.

AVUKATLAR VE NOTERLER YASAK KAPSAMI DIŞINDA OLACAK

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde müdafi/vekil, duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak şartıyla avukatlar ve yaklaşan yılsonu işlemlerindeki yoğunluk nedeniyle noterler, belirtilen görevlere dair zaman ve güzergahla sınırlı olacak şekilde istisna kapsamındaki kişiler ve yerler arasına eklendi.

Yargısal görevler sebebiyle avukatların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine de izin verilecek.

Faaliyetlerine ara verilen ana sınıfları ile ilgili uygulama devamı edecek. Tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulları ise bugünden itibaren yüz yüze eğitime geçebilecek.

Daha önce illere gönderilen genelge ile 1 Mart 2021'e kadar kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatiflerde genel kurul dahil tüm etkinlikler yasaklanmıştı.

Yeni genelge ile bu kapsama sendikaların yapacağı genel kurul dahil etkinlikler de eklendi.

KONAKLAMA TESİSLERİNE UV FİLTRE ŞARTI

Şartlandırılmış havalandırma sistemi olmayan konaklama tesislerinde mekanik havalandırma/klima sistemlerine UV filtre takılacak, bakımlarının düzenli ve sık yapılması sağlanacak.

Havalandırma/klima sistemi bulunmayan konaklama tesislerinin kapalı genel mahallerinde, mahallin metreküpüne uygun sayıda ve güçte mobil HEPA filtreler kullanılacak. Bakımları düzenli olarak yapılacak ve filtreleri sık sık değiştirilecek.