İSTANBUL- Daha önce İngiltere'de olduğu açığa çıkan Süleyman Yeter'in katili Ahmet Okuducu'nun, bu kez “İskender Atıcı” kimliği ile Kırgızistan'da yaşadığı ortaya çıktı.

 

Gözaltında işkenceyle öldürülen sendikacı Süleyman Yeter'in katili olduğu için 13 yıldır sözde kırmızı bültenle '178 ülkede aranan' Komiser Yardımcısı Ahmet Okuducu'nun izi İngiltere'de çıkmıştı. Okuducu'nun, dört bir yanda 'arandığı' dönemde yurtdışına çıkıp nüfus kaydı yaptırdığı ve İngiltere'de olduğunun Dışişleri Bakanlığı'nca bilindiği anlaşılmıştı. Aynı tarihlerde Okuducu'un evlendiği, üç çocuk sahibi olduğu, ikisinin İstanbul, birinin Adana'da nüfusa kaydolduğu da anlaşıldı.

 

ETHA'ya ulaşan son bilgiye göre ise, Okuducu, İskender Arıcı kimliğiyle Kırgızistan'da yaşıyor. Okuducu'nun İngiltere'de yaşadığının açığa çıkması üzerine daha güvenlikli ülke olarak gördüğü Kırgızistan'a geçtiği anlaşılıyor.

 

NE OLMUŞTU?

LİMTER-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Süleyman Yeter, gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde 7 Mart 1999 tarihinde işkenceyle öldürüldü.

 

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Kasım 1999'da Komiser Yardımcısı Ahmet Okuducu, sorguya katılan polis Mehmet Yutar ve Yeter'i nezarethaneden çıkaran polis Erol Erşan hakkında gıyabi tutuklama kararı verdi. Erşan ve Yutar, 2000 yılında teslim oldu. Fakat Okuducu kaçtı. Tutuklu iki polis iki yıl sonra bırakıldı. (ETHA)