MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın oğlu Turan İlteber Yalçın, Ankara Kalesi’nin surlarından kayalıklara düşerek öldü.

Ankara Kalesi’nin surlarından gece saatlerinde iki kişinin düştüğü bildirilince, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler surların yaklaşık 70 metre aşağısındaki kayalıklar üzerinde iki gencin hareketsiz halde bulunduğunu gördü.

Kaleden güçlükle aşağı inen ilk yardım ekipleri gençlerden birinin ağır yaralı olduğunu, diğerinin ise hayatını kaybettiğini belirledi.

Kimliği henüz belirlenemeyen yaralı genç bulunduğu yerden güçlükle çıkarılarak ambulansla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ölen gencin ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın oğlu Turan İlteber Yalçın olduğu ortaya çıktı. Olay sırasında kalede bulunduğu belirtilen ikisi kadın, üç kişinin ifadelerinin alındığı öğrenildi.

Haberi alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da kaleye gelerek Yılmaz’dan bilgi aldı.

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker ile MHP’li bazı milletvekilleri de kaleye geldi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları ve savcının incelemesinin ardından Turan İlteber Yalçın Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

MHP’den yapılan açıklamada, Turan İlteber Yalçın’ın, ikindi namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedileceği duyuruldu.