Şemdinli'de çatışmaların yoğunlaştığı Şapatan (Altınsu) köyüne yapılan top ve havan atışları dururken, bombalamada en az 10 evin yıkıldığı ve 4 yurttaşın da yaralandığı bildirildi.

Şemdinli Kaymakamı’nı arayan Köy Muhtarı Zeydan Özel’e, “HPG’lilerle görüşün geri çekilsinler. Yoksa köyü tarayacağız” yanıtı verildiği iddia edildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çatışmaların yoğunlaştığı Şapatan (Altınsu) köyüne doğru panzerler, helikopterler ve Tekeli Taburu'ndan yapılan top, obüs ve havan atışları durdu.

Bombardımanın yapıldığı Şapatan'da en az 10 evin büyük kısmının yıkıldığı ve harabeye dönüştüğü bildirilirken, köyün çevresindeki ormanlık alanda ve bombalanan alanlarda dumanlar yükseliyor. Müdahale edilemeyen yangın da yayılarak köyün etrafında devam ediyor.

DİHA’nın haberine göre, bombalama esnasında köyde bulunan Yasemin Özel, Aklima Saraç, Müşir Saraç ve Abdulgani Saraç şarapnel parçalarıyla yaralandı.

Yaralı yurttaşlar, Şemdinli Devlet Hastanesi'nin asker ve polisler tarafından boşaltılması nedeniyle halen köyde tutulduğu bildirildi. Köyde henüz ulaşılamayan bölgelerde bilançonun ağırlaşmasından endişe ediliyor.

Bombardımanın kesilmesi için Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk ile görüşen Şapatan Köyü Muhtarı Zeydan Özel, yaralıları olduğunu ve can güvenliklerinin kalmadığını bildirdi.

Özel, Kaymakam Öztürk’ün, “Gidin onlarla (HPG güçleri) ile görüşün. Bu bölgeden çekilsinler. Kan dökülmesin. Yoksa köyü tarayacağız” dediğini iddia etti. (DİHA)