Şükrü Bolat / Size Haber

Makedonya’daki tarihi, Harabati Baba dergahının, Selefi gruplarca işgal edildiğini belirten Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker, Aleviler olarak bu işgale sessiz kalmayacaklarını ve kabul etmediklerini belirtti.

Türkiye ve Avrupa’dan çok sayıda kişinin katılımı ile Makedonya’ya gelen Alevi vatandaşlar, Harabati Baba derhaginda Newroz Ceminde bulundular.

Arnavutluk Dünya Bektaşiler Birliği Başkanı Baba Mondi’nin yaptığı açılış konuşması ile Newroz Cemi başladı.

Aleviler, Makedonya’nın başkenti Üsküp yakınlarında 500 yıllık Alevi dergahının Selefi gruplarca işgal edilmesinin, Alevilerin ibadethanelerine girmesinin engellenmesine hiçbir şekilde (razı) olamayacakları, Dünyanın neresinde olursa olsun Alevilerin dergahlarına el konulmasına göz yummayacakları vurgulandı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker, Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu’nda (AP) sosyalistlerin ev sahipliğinde düzenlenen “Siyasi İslam Kıskacında Aleviler Konferansı”nda yaptığı konuşmada, Alevi dergahının selefi gruplarca işgal edildiğini belirterek AP’den bir heyet göndermesi talebinde bulunmuştu.

İlgili Haber: 'Alevi dergahı IŞİD işgalinde'