nsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü", yerine kayyım atanarak görevden alınan ve tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı’ya verildi.

Her yıl öldürülen Diş hekimi Sevinç Özgüner anısına düzenlenen “İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi” ödülü kayyım atanarak görevinden alınan ve Kayseri 2 No’lu T Tip Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı’ya verildi.

Düzenlenen törenin açılış konuşmasını İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murat Ekmez yaptı.

‘ÖZGÜNER ŞAHSINDA HEKİMLİK HEDEF ALINDI’

Konuşmasına Sevinç Özgüner’i anarak başlayan Ekmez, faşist çetelerin Özgüner’i boşa hedef almadığını söyledi. Özgüner şahsında hekimlik, demokrasi anlayışı ve mücadelesinin hedef alındığını dile getiren Ekmez, “Bugün bir başka faşist dönemden geçiyoruz. Bugünde demokrasi için mücadele edenlerin cezaevine atıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Her yıl düzenlediğimiz ödül bu yıl Selçuk Mızraklı’ya layık görüldü. Umarız demokrasi güçlerinin yürüttüğü mücadele Mızraklı gibi binlerce tutuklunun özgür olmasına neden olur. Ve biz buradan ödülü kendisine taktim etme olanağına sahip oluruz” diye konuştu.

Ardından söz alan İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Turhan Atalay, ülkenin tek adam rejimiyle yönetildiğine vurgu yaparak, ülkenin bu durumda olmasından dolayı üzgün olduğunu belirtti.

FİNCANCI: İÇERDE BİLE OLSA HEPİMİZİ HİSSEDİYOR

Daha sonra söz alan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ise, Özgüner ve Mızraklı’nın hekimliğin toplum yarına yapmanın önemini anlatan, paylaşan ve bunu mücadelelerine yansıtan kişiler olduğunu belirterek, “Sevinç abla adına verilen bu ödülün Selçuk’un ne kadar hak ettiği bir ödül olduğunu hepimizin bilmesi lazım ve onur duyması gerek. Sevinç abla faşizm mücadele ederken katledildi. Mızraklı’ya belki bugün sesimiz ulaşmayacak. O içerde bile olsa hepimizi hissediyor ve birlikte mücadele ettiğimizi biliyor. Bu mücadeleyi biz başından beri birlikte sürdürdük” dedi.

Fincancı, son olarak pandemi sürecinde cezaevinde kalan tutukluların durumuna dikkat çekti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı