DHKP-C'ye yönelik olduğu iddia edilen operasyonda gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 29 kişiden 12'si tutuklandı. Mahkeme önündeki toplanan gruplar şarkılar söyledi, sloganlar attı ve gözaltıları protesto etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle İstanbul 2 No'lu Hakimliğe sevk edilen 29 kişiden Kamile Kayır, Leyla Aracı, Doğan Karataştan, Yeliz Kılıç, Veysel Şahin, Mahir Bektaş, Alişan Gül, Güven Usta, Elif Sultan Kalsen, Dursun Göktaş, Şafak Yayla ve Fatih Özgür tutuklandı, yurt dışına çıkma yasağı getirilen 7 kişi ise 10 bin TL kefaletle serbest bırakıldı.

Avukatlar Güray Dağ ve Gülvin Aydın ile Grup Yorum üyeleri Selma Altın, İnan Altın, Caner Bozkurt, İbrahim Gökçek ve Ali Aracı'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi, savcılıktan serbest kaldı.

Serbest bırakılanlardan Necla Can, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, yaşadıklarının bir komplo olduğunu savundu.

Demokratik kurumlara saldırıldığını savunan Can, ''Bu komployu boşa çıkartacağız. Avukatlarımızın ve tutuklanan tüm arkadaşlarımızın da serbest kalması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz'' ifadelerini kullandı. Can, gözaltında işkence gördüklerini söyledi.



SELÇUK KOZAĞAÇLI VE TAYLAN TANAY DA TUTUKLANDI

Tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 10 avukattan da 9'u tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile derneğin İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay da var. Hakimlik, avukat Efkan Bolaç'ın ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu arada savcılık katında bekleyen avukatlar ile yakınları sloganlarla ve alkışlarla verilen kararı protesto etti.