HDP’nin bir önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş’ın tahliye edilmesi beklenirken yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, Demirtaş’ın cezaevinde kaldığı yaklaşık 25 aylık sürenin 4 yıl 8 aylık hapis cezasından düşülmesi kararını aldı ancak Ankara savcılığı aynı davadan yeni bir soruşturma başlatarak Yüksekdağ ve Demirtaş’ın tutuklanmalarını talep etti.

Sulh Ceza Hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebini görüşmeye başladı. Hakimlik, 3 avukatın savunma yapmasına karar verirken Demirtaş ve Yüksekdağ’ın da duruşmada savunma SEGBİS ile savunma yaptı. Savunmaların ardından mahkeme Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tutukluluğuna devam kararı verdi.

Sulh Ceza Hakimliği her bir kişi için 3 avukatın savunma yapabileceğini söyledi. 3 avukatın savunma yapması diğer avukatların duruşma salonunda bulunması talebi tartışmalara rağmen mahkemece kabul edilmedi. 3 avukat salonda kalırken Demirtaş’ın sorgusu başladı.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ SEGBİS İLE İFADE VERİYOR

SEGBİS’le bağlanan Demirtaş, “Karar zaten belli kayıtlara geçsin diye birkaç söz söyleyeceğim sadece” dedi.

Demirtaş’ın savunması bitti. Birazdan Yüksekdağ’ın savunması başlayacak.

MAHKEMENİN DEMİRTAŞ İLE İLGİLİ KARARINI VERMESİ BEKLENİYOR

Yüksekdağ’ın savunması bittikten sonra mahkeme heyetinin Demirtaş’la ilgili 1 saat içinde karar vermesi bekleniyor.

Hem Demirtaş hem de Yüksekdağ’ın yargılandıkları ana davaları kapsamında 6-8 Ekim süreci geniş bir yer tutmaktadır. 
Bugün yapılan bu hamle ile irade gaspı devam etmekte, hukuk ve hukukçular bu gaspa alet edilmektedir. Sürecin takipçisi olacağız.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tutuklu kalmasına karar verdi.