Kamuoyunda yargısız infaz, işkence ve gözaltında kayıpların sorumlularından olduğu yönünde bir inanış bulunan ve halen Susurluk çete davasından aldığı cezayı çekmekte olan eski Bakan Mehmet Ağar’ın bugün Radikal’de bir söyleşisi yayınlandı. Buna göre Ağar cezaevinde Kürt Sorunu üzerine çalışıyormuş ve bu konuda rapor hazırlaycakmış.

 

Twitter hesabında Mehmet Ağar'ın sözlerini değerlendiren Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Mehmet Agar'in hazirlamasi gereken Kurt sorunu raporu tek cumle olmali: Kurt halkindan butun kalbimle ozur diliyorum. Gerisi hikayedir" dedi.

 

Twitter’dan konu hakkındaki diğer tepkiler:

 

ALİ ARGAMA ‏@aargama

Mehmet Ağar Kürtler için rapor hazırlıyormuş.Yıllarca bu ülkede bakanlık yaptın efendi,hapse düşünce mi aklına geldi Kürtler?

 

Burak Eldem ‏@burak_eldem

Aslında Kürtler "Mehmet Ağar sorunu" konusunda rapor yazmalı ama onun haber değeri olmaz, adam "raporlu" zaten.

 

Çınar Livane Özer ‏@CinarOzer

Mehmet Ağar Kürt sorunu ile ilgili rapor hazırlarken bi zahmet 90'lardaki faili meçhullerin faillerini de yazsın..

 

Mehtap Şaşırmaz ‏@msasirmaz

Mehmet Ağar Kürtler icin rapor hazirlayacakmis,umarim emniyet muduruyken oldurttugu kurt isadamlarina da yer verir raporunda !

 

Zafer Arapkirli ‏@ZaferArapkirli

Mehmet Ağar, iktidarda iken 1000 yıldır çözemedikleri Kürt sorunu ile ilgili rapor hazırlıyormuş... Başlık, "Nasıl Çözülmez" olmalı..

 

Vasili Zaytsev ‏@ZaytsevVasili

"Faili Meçhul Cinayetlerde Ve Kürtlerin Yok Edilmesi Operasyonunda" 1 Numarayı Üstlenen Mehmet Ağar, Kürt Sorununu Çözecek Rapor Yazıyormuş.

 

Çağlar Deniz ‏@cagliarii

Mehmet Ağar kuzular için "Kurt Raporu" yazıyorum demiştir. -Dişlerin neden sivri Ağar amca, ellerin neden kanlı? -Size rapor yazmak için!

 

Uğur Arslan ‏@ugurarslan16

Mehmet Ağar Kürtler için rapor hazırlıyormuş. İnsanları hangi şekilde öldürdüğünü ve kimi nereye gömdüğü ile ilgili bir rapor olmalı...