Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan HDP’nin önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, röportajının yayınlandığı Evrensel gazetesinin sayısı “devlet karşıtlığını arttırdığı” gerekçesiyle verilmedi.

Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, kararı Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Demir, “Cezaevlerindeki yasakların boyutları her gün daha ileri bir boyuta taşınıyor. Selahattin Demirtaş’ın 9 Aralık’ta Evrensel’de yayınlanan röportajını içeren sayısı, ‘devlet karşıtlığını’ arttırdığı gerekçesiyle kendisine verilmemiş, kendi röportajını okuması sakıncalı görülmüştür” dedi.

“Son bir yıldır cezaevlerinin hiçbirinde Kürt medyasına ait gazete, dergi ve yayınlar mahkumlara verilmiyor” diyen Demir, paylaşımlarından şu ifadelere yer verdi:

“Bir haber Hürriyet’te çıkınca serbest, Yeni Yaşam’da çıkınca yasaklama gerekçesi olabiliyor. Bütün cezaevi idarelerinin yasaklama gerekçeleri neredeyse birebir aynı keyfiyette. Bu gerekçeler AYM tarafından Recep Bekik kararı ile yapısal sorun olarak kabul edildi. Yalnızca iktidara yakın TV kanallarına erişim izni verilen cezaevlerinde artık sadece iktidara yakın gazetelere izin veriliyor. Farklı ve muhalif hiçbir ses ve haber artık cezaevlerine giremiyor.”