Batı ve Orta Karadeniz'de yaşanan sel felaketinde can kaybı artmaya devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), “Yaşanan sel nedeniyle 58 vatandaşımız (48 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.” açıklamasını yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 77 kişi için kayıp ihbarında bulunulduğunu duyurdu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar,  "Sinop Türkeli'nde devam eden kurtarma çalışmalarına destek sağlamak, mahsur kalan vatandaşlarımızın ve araçlarının tahliyesi için görevlendirdiğimiz iki gemimiz yola çıktı." dedi.

AFAD'dan yapılan son açıklamada, "Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlamıştır. Bartın Ulus, Sinop Ayancık ve Kastamonu Bozkurt İlçeleri’nde arama ve kurtarma ekipleri tarafından çalışmalar aralıksız devam ettirilmektedir" denildi.