Yıllardır öğrencilerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) hazırlık kursları için kullandığı Van Şehir (Atatürk) Stadyumu'na giriş ücretli hale getirildi. Her yıl binlerce öğrencinin ücretsiz faydalandığı stada giriş için kişi başı aylık 50 TL istenenince, öğrenciler okullardan kiralanan kapalı mekanlarda eğitim görmek zorunda kaldı. Durumdan şikayet eden antrenör Erdal Şen ve öğrenciler, keyfi uygulamaya son verilmesini istedi. 
 
UYGULAMA HİÇBİR YERDE YOK 
 
Ülkenin hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyen Şen, “14 yıldır çocukları Beden Eğitimi Öğretmenliği'ne hazırlıyorum. Van Atatürk Stadyumu’nda yıllardır öğrencileri ücretsiz bir şekilde çalıştırdım. Daha önce stat girişinde ücret istemiyordu. Pandemiden dolayı yasaklar bittiği gün bizleri toplantıya çağırdılar. Her öğrenci başı 50 TL istediler. Biz de bu uygulamanın hiçbir yerde olmadığını belirttik” diye konuştu.
 
STADA GİRİŞ 50 TL 
 
Stadı kullanım için para isteyen yönetimin elinde resmi hiç bir yazı olmadığını ve dile getiren Şen, "Spor İl Müdürlüğü’yle görüşeceklerini söylediler. Görüşme sonrası 50 TL olan ücreti bu sefer 30 TL’ye indirdiler. Bizler de kabul etmedik ve karşı çıktık. Bunun üzerine stadı terk ettik. Bizden para talep eden stat müdürüydü. İlk defa böyle bir uygulamayla karşı karşıya kaldık. Halka açık bir alanda bizden para talep edildi. Gurup olarak stada girmemiz durumunda para alacaklarını; ama tek kişilik girişlere para almayacaklarını söylediler. Resmi bir yazı ya da bir karar yok, bu uygulama neden. Ortada resmi bir yazı olsa biz de uyarız. Biran önce bu uygulamaya son verilmesini istiyoruz. Antrenmanlarımıza devam etmek istiyoruz.  Tek amacımız öğrencilerin stattan faydalanması” dedi.
 
KAPALI MEKAN TEHLİKELİ
 
Koronvirüs (Kovid-19) salgınına dikkat çeken Şen, kapalı bir mekanda çalışmanın çocuklar için tehlike arz ettiğini söyledi. Şen, "Açık ve büyük bir alanda çalışmak isteriz. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Ateş ölçer olsun, dezenfektan olsun, maske olsun bunları uyuyoruz; ama sonuç itibarıyla kapalı bir mekan ve sayıca fazlayız. Bu yüzden stada geri dönmek istiyoruz” diye belirtti.
 
'MAĞDUR EDİLDİK'
 
Öğrencilerin her sınava para harcadığını hatırlatan öğrencilerden Helin Bal, “Kapalı bir mekan yerine açık ve büyük bir mekanda çalışmak istiyoruz. Burada hazırlanan öğrencilerin çoğu maddi anlamda zor durumdalar. Bu uygulamadan dolayı mağdur edildik. Öğrenciler olarak testlere ayrı para, sınava ayrı para, spor salonuna ayrı para veriyoruz. Dileğimiz bu ücretlendirmeye son verilmesi” dedi.
 
‘PSİKOLOJİMİZ BOZULDU’
 
Kursa salgından dolayı geç başladıklarını söyleyen öğrencilerden Büşra Kasırga ise şöyle konuştu: “Geçen sene mezun oldum. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na hazırlanıyorum. Salgından dolayı hızlandırılırmış bir kurs görüyoruz. Geç başladık. Öğrenciler olarak psikolojimiz bozuldu. Daha önce statta antrenman yapıyorduk. Bizim için orası daha iyiydi. Hem büyük hem de açık alandı. Burada sakatlanma durumumuz bile var. Uzun mesafe koştuğumuz parkuru, burada daha dar alanda koşuyoruz. Stat için bizden para talep ediyorlar. Ellerinde resmi bir yazı da yok. Maddi durumu kötü olan var. Biz öğrenciler için 50 TL az para değil. Bize ait bir yerden, kullanım için para talep etmelerini doğru bulmuyoruz."

Kaynak: MA