Muhalefet ve Cumhur İttifakı 23 Haziran seçimlerine ilişkin çalışmalarını sürdürürken, iktidara yakın kesimlerdeki CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu hareketliliği dikkat çekiyor.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, katıldığı bir iftar programına ilişkin yazısında, İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. İmamoğlu’na ilişkin kafasının karışık olduğunu yazan Peker, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerini iptal etmesi sonrası mazbatası alınan İBB Başkanı İmamoğlu’na seslenerek ‘neden düşman ülkelere karşı açıklama yapmıyor’ şeklinde ifadeler kullandı.

MUHALEFET MANİPÜLASYONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranlığıyla sık sık gündeme gelen Peker, daha önce "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza atan Barış Akademisyenlerini “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız, kanlarınızla duş alacağız” şeklinde tehdit etmiş, 24 Haziran seçimlerinden önce de silahlanma çağrısı yaparak, “İmkânı olanlar mutlaka ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar” ifadelerini kullanmıştı.

Özellikle seçim dönemlerindeki çıkışlarıyla bilinen Peker, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerine ilişkin yazısında, muhalefetin söylemediği sözleri söylemiş gibi lanse edip, Ekrem İmamoğlu’nu işaret ederek “Yabancı ülkelerin bizim iç işlerimize karışmalarına asla izin vermeyiz diye neden bir açıklama yapmıyor” ifadeleriyle çıkıştı.

Peker’in yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Kıymetli Dostlarım, bazı arkadaşlarımız iftar paylaşımlarımın altına insanların kafalarını karıştıracak şekilde kasıtlı olarak sorular eklediğimi söylüyorlar. Size tüm samimiyetimle şunu söylemek isterim. Sorularımın asıl amacı kendi kafa karışıklığımı gidermek ve sayın İmamoğlu’nu anlamaya gayret etmektir.

Ana muhalefetin seçmenleri Sayın İmamoğlu için önce belediye başkanı sonrasında ise Cumhurbaşkanı olacak diyorlar. Ancak bunları duyunca benim kafam gerçekten yine karışıyor. Bizler yabancı tüm ülkelerin belediye başkanlığı seçimlerinden bi haberken bize düşman olan tüm emperyalist ülkeler İstanbul’un Belediye Başkanlık seçimini hangi sebeple bu kadar yakından takip ediyorlar.

Daha doğrusu takip etmekle de kalmayıp ‘Seçimlerin yenilenme kararı savaş sebebidir’ diyorlar. Biz bu kararı not ettik diyorlar. Allah aşkına muhalefetin ilerleyen yıllarda ülkenin Cumhurbaşkanı olacağını düşündüğü Sayın İmamoğlu bu yabancı ülkelere karşı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu gibi neden bir cevap vermiyor biz iktidarla kavga da ederiz, barışırız da. Ancak yabancı ülkelerin bizim iç işlerimize karışmalarına asla izin vermeyiz diye neden bir açıklama yapmıyor bunu ben gerçekten anlayamıyorum."