Organize suç lideri olmaktan geçmiş yıllarda hüküm alan ve akademisyenlere yönelik tehditleriyle gündeme gelen Sedat Peker, iddia edildiği gibi hakkında arama kararı olmadığını söyledi.

Peker bir süredir yurtdışında yaşadığı haberlerini ise doğruladı. Peker, boşandığı iddiasını gündeme getirenleri ise tehdit etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Peker, “Takriben iki aydır ata yadigarı Balkan coğrafyasındayım. Bu sene üniversite mezuniyetimi tamamlayıp diplomamı alacağım. Ayrıca ticari çalışmalarım için bazı ülkelerden de oturum alma işlemlerimi tamamladım” dedi.

Bazı sosyal medya hesaplarında, arandığı için Karadağ’a kaçtığı, eşinden boşandığı yönünde haberler olduğunu savunan Peker, “Ben herhangi bir suç işlemedim ki aranayım. Ben bu haberlerin çıkış kaynağını üç aşağı beş yukarı biliyorum ve onlara, temizlik görevlisine belindeki kemeri çıkarıp dikilen, temizlik görevlisinin tüm uyarılarına rağmen diklenmeye devam eden o çocuğu hatırlatıyorum. ‘Yine oğlum işinize gidin’ diyorum. Tüm uyarılarıma rağmen bunları yapmaya devam edenlere bu hikayenin sonunun temizlik görevlisiyle o saygısız çocuğun yaşadığının aynısı olacağını özellikle belirtiyorum” ifadesini kullandı.